Search

Photos: Πλήρωσε τις απουσίες κόντρα στον Απόλλων Καλαμαριάς η Ασπίδα Ξάνθης

Έχοντας σημαντικές απουσίες η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης παρουσιάστηκε μαχητική όχι όμως ικανή να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στην εξαιρετική ομάδα του Απόλλων Καλαμαριάς που κέρδισε με 67-49 στην Ξάνθη και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Η ομάδα της Καλαμαριάς μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 0-9, όμως η αντίδραση της ομάδας του Νεδήμ Καρά Αχμέτ ήταν εξαιρετική με τα κορίτσια της Ασπίδας να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν σε 11-11 2′ λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου και 15-15 στο φινάλε της περιόδου. Όπως στην πρώτη όμως έτσι και στην  δεύτερη περίοδο η Ασπίδα δεν μπήκε καθόλου καλά με τις φιλοξενούμενες να μπαίνουν εντυπωσιακά και να χτίζουν διαφορά που συνεχώς αυξανόταν, με το 20-37 να δίνει μεγάλο προβάδισμα απο το ημίχρονο κιόλας στην ομάδα του Απόλλωνα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ασπίδας προσπάθησε όμως οι έμπειρες και ταλαντούχες παίκτριες της πολύ φιλόδοξης και φέτος Καλαμαριάς κατάφεραν να διατηρήσουν με άνεση το προβάδισμα που έχτισαν απο το πρώτο μέρος και να φτάσουν σε μια άνετη νίκη με 67-49 παίρνοντας έτσι και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Κορυφαίες για την ομάδα της Ξάνθης οι Παπαευαγγέλου, Σουλιώτη και Σακουλάκη, ενώ καλή παρουσία είχαν οι καινούργιες της ομάδας Ζιγιώργη και Τσακίρη, αλλά και η νεαρή Ντιλάρα Μεχμέτ Ουστά. Απο την ομάδα του Απόλλωνα εκπληκτική παρουσία είχαν οι Αντωνιάδου και Ακσεχέρογλου ενώ πάρα πολύ καλή ήταν και η Ιγγλέζου.

Διαιτητές: Ζαχαριάδης – Λάλλα

Δεκάλεπτα: 15-15, 20-37(ημίχρονο), 35-53, 49-67(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Νεδήμ Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά  5(1), Τσακίρη  4, Κουτρουβέλη,  Σακουλάκη  6(1),  Παυλάκη, Καραλή  4, Σιγιώργη  7, Χατζη Χαληλ, Παναευαγγέλου 12(3), Σουλιώτη  11, Καραλίδου Β., Χαλκίδου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ(Γκογκάκης): Ιγγλέζου  10(2), Αντωνιάδου  19(3), Οικονόμου  5, Αρσένογλου  4, Καλαντίδου  6, Ακσεχέρογλου  17, Ευσταθίου, Σιφναίου, Διαμαντίδου  4, Θωμαρείς  2

Share it