Search

Photos: Έπαιξε όσο χρειαζόταν για τη νίκη-πρόκριση ο Ορφέας, θετικές εντυπώσεις ο Απόλλωνας Ξάνθης!

Πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Ορφέας Ξάνθης παρότι τα βρήκε σκούρα απο τον εξαιρετικό τακτικά Απόλλων Ξάνθης κατάφερε να κερδίσει με 0-3 και να πάρει με άνεση την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ξάνθης.

Η ομάδα του Ορφέα μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να καθαρίσει νωρίς το ματς όμως ο εξαιρετικά στημένος Απόλλωνας είχε κλείσει όλους τους κενούς χώρους με την ομάδα του Ορφέα να προσπαθεί μόνο με μακρινά σουτ και κάποιες σέντρες να απειλήσει την εστία του Φιλτανίδη χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ απο την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κόντρα επιθέσεις να φανούν επικίνδυνοι όμως ο Ρούφος και η άμυνα του είχαν εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις μην αφήνοντας ευκαιρίες στους αντιπάλους τους. Και εκεί που το ματς πήγαινε για 0-0 στο ημίχρονο σε μια ανύποπτη φάση στο 41′ μετά απο σέντρα του Τορομανίδη και λάθος του Κολγκιώνη έγινε το 0-1 για τον Ορφέα.

Μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ομάδα του Ορφέα καθάρισε τη νίκη όταν στο 52′ ο Χίντ Ιμέρ ελευθερώθηκε με πολύ ωραίο τρόπο και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φιλτανίδη για το 0-2. Σκορ που έδωσε μεγαλύτερη άνεση στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων και απογοήτευσε τους γηπεδούχους οι οποίοι πάντως δεν παράτησαν το ματς και προσπάθησαν να μειώσουν όμως ούτε η προσπάθεια του Βίντου αλλά ούτε και τα σουτ των Κατσιλίδη και Μαρκοσιάν δεν απείλησαν τον Ρούφο. Στο 86′ ο Ορφέας κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ όταν ο Γιάννης Καραγκιόζης κέρδισε πέναλτι, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με εύστοχο χτύπημα να διαμορφώνει το τελικό 0-3.

Με άνεση στα προημιτελικά ο Ορφέας Ξάνθης που θα έχει την ευκαιρία για άλλο ένα χαλαρό τέστ κόντρα στην Δόξα Σταυρούπολης το Σάββατο, εν αντιθέσει με τον Απόλλων Ξάνθης που στρέφει την προσοχή του στον “τελικό” με την Κεσσάνη στο Εράσμιο με την ομάδα του Δημήτρη Μπακάλογλου πάντως να παίζει για δύο αποτελέσματα καθώς υπερτερεί  σε ισοβαθμία.

Ντεμπούτο έκαναν με την φανέλα του Απόλλων Ξάνθης τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας, με τον Σάββα Μπαϊρακταρίδη  να ξεκινά βασικός και τον Σταύρο Παρσαντανιάν να περνά ως αλλαγή. Την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες του  ο Μπάμπης Χατζημεστής που συνεχίζει το  ροτέισον για να κρατήσει σε ετοιμότητα τους παίκτες του μετά τον ορισμό της πρεμιέρας της Γ’ Εθνικής για την 1η Οκτωβρίου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σάββας Κωνσταντινίδης με βοηθούς τους Γιώργο Γκώγο και Σωκράτη Αγγελακόπουλο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Δ. Μπακάλογλου): Φιλτανίδης, Αραβίδης(63′ Γατσέλος), Κυρκούσης, Κολγκιώνης, Σελβίδης Γ., Μπαϊρακταρίδης, Βίντος, Δουμπενίδης(68′ Παρσαντανιάν), Μαρκοσιάν Β., Κατσιλίδης, Ντζομιάδης(55′ Μπαζοίδης)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Μαλαδένης Β., Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β.(75′ Χατζηπαππάς), Χίντ Ιμέρ(82′ Κουτσογιάννης), Πασχαλάκης(46′ Χαλίλ Ιμπράμ), Τορομανίδης(55′ Καραγκιόζης Γ.), Μουμίνογλου

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Share it