Search

Στοίχημα: Με τα γκολ στο Ριέκα – ΑΕΚ, ανταγωνιστικός ο Απόλλωνας

Η 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε, με το Europa League να παίρνει σήμερα (14/09) τη “σκυτάλη”. Υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ριέκα, θα μας απασχολήσει στοιχηματικά η συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπως και δύο ακόμη από τη διοργάνωση. Από τις επιλογές μας δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει, και ο ημιτελικός στο Eurobasket ανάμεσα στη Σλοβενία και την Ισπανία.

Υποτιμάται ο Απόλλωνας

Ξεκινάμε τα Προγνωστικά Europa League με το “δυνατό” σημείο της ημέρας, το οποίο είναι το χάντικαπ +1 γκολ του Απόλλωνα Λεμεσού, στο εντός έδρας ματς των Κύπριων απέναντι στη Λυών (+1 Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Απόλλωνα ή ισοπαλίας. Αν η ομάδα της Λεμεσού ηττηθεί με διαφορά εντός τέρματος, το ποντάρισμα επιστρέφεται). Σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο κληρώθηκε ο Απόλλωνας, καθώς πέρα από τη Λυών έχει να αντιμετωπίσει, επίσης, τις Αταλάντα και Έβερτον και θέλει να αποδείξει ότι δε θα αποτελέσει το… σάκο του μποξ. Επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από τη σεζόν 2014-2015 και για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να πανηγυρίσει τρεις προκρίσεις, απέναντι στην Ζάρια από τη Μολδαβία, στην Αμπερντίν από τη Σκωτία και στη Μίντιλαντ από τη Δανία.

Στον αντίποδα, η Λυών κατατάσσεται, όχι άδικα, ανάμεσα στα φαβορί όχι μόνο για την πρωτιά του ομίλου, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς μπορεί να παραμένει αήττητη μετά από πέντε αγωνιστικές, αλλά μόλις την προηγούμενη Κυριακή επέστρεψε στις νίκες, μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, επικρατώντας 2-1 εντός έδρας της Γκινγκάμπ. Αξίζε, δε, να σημειωθεί ότι για τους “λυωνέ” ακολουθεί το ντέρμπι με την Παρί εντός συνόρων. Οι στοιχηματικές εταιρίες υποτιμούν αρκετά τον Απόλλωνα, ο οποίος ειδικά στην Κύπρο δεν αποτελεί εύκολη “λεία” για κανέναν. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, ότι στα επτά πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια του παραμένει αήττητος!

Σκοράρουν στην Κροατία

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Ριέκα – ΑΕΚ, στην οποία θα επιλέξουμε το Goal / Goal σε απόδοση 2.25. Γνώριμη στο ελληνικό κοινό η Ριέκα, καθώς αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Champions League από τον Ολυμπιακό. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο αγνοεί τη νίκη, ενώ στα δύο πιο πρόσφατα εντός, με Σάλτσμπουργκ (0-0) και Ολυμπιακό (0-1), δε σκόραρε καν. Ωστόσο, μετά τον αποκλεισμό από τους “ερυθρόλευκους” αντέδρασε, σημειώνοντας δύο εμφατικές νίκες στο πρωτάθλημα, απέναντι σε Ζάπρεσιτς (1-3) και Τσιμπάλια (7-0). Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, προκρίθηκε πολύ ευκολότερα από το αναμενόμενο εις βάρος της Κλαμπ Μπριζ στα πλέι οφ, μετά το 0-0 εκτός έδρας και την επικράτηση με 3-0 στο ΟΑΚΑ. Έπειτα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, όμως την Κυριακή επανήλθε στις νίκες, με το 4-0 επί της Λάρισας.

Η Ριέκα παίζει πιο απελευθερωμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σκοράρει αρκετά, ενώ το Σάββατο πέτυχε επτά γκολ. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Ένωση, που βρήκε ρυθμό εναντίον της Λάρισας και σημείωσε τέσσερα τέρματα. Πιστεύουμε ότι οι επιθετικές αρετές αρετές των δύο ομάδων υποτιμούνται, επιλέγουμε το G/G.

Κερδίζει η Γιουνγκ Μπόις

Η τελευταία πρόταση από το Europa League, είναι ο Άσσος στο Γιουνγκ Μπόις – Παρτιζάν, σε απόδοση 2.00. Από τα προκριματικά του Champions League ξεκίνησαν οι Ελβετοί, απέκλεισαν αρχικά την Ντιναμό Κιέβου (3-1, 2-0), αλλά στη συνέχεια το “εμπόδιο” της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο και με δύο ήττες (0-1, 2-0), είπαν “αντίο” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, η Γιουνγκ Μπόις προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Λουκέρνης με 3-0, επιστρέφοντας στα “τρίποντα” μετά από τρία ματς (0-2-1).

Η Παρτιζάν, από την πλευρά της, μπήκε στους ομίλους του Europa League ξεκινώντας επίσης από το Champions League, όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, απέκλεισε την Βιντεότον, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο Βελιγράδι και κέρδισε 4-0 στην Ουγγαρία. Σταθεροποιείται στο πρωτάθλημα, το Σάββατο επιβλήθηκε 3-0 της Μλάντοστ, συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές χωρίς ήττα, μετά τη νίκη επί της Βοϊβοντίνα (0-1) και την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα (0-0). Η Γιουνγκ Μπόις διαθέτει καλύτερο σύνολο, ποντάρει πολλά στην έδρα της για την πρόκριση και έχει σήμερα το προβάδισμα για τη νίκη.

“Μάχη” στην Πόλη

Ολοκληρώνουμε με τον ημιτελικό του Eurobasket, Ισπανία – Σλοβενία, στον οποίο θα κρατήσουμε το χάντικαπ +7.5 πόντων των Σλοβένων, σε απόδοση 1.90. Οι Ίβηρες είναι το φαβορί, όχι μόνο για τη νίκη απόψε, αλλά και για την 1η θέση στη διοργάνωση. Η Σλοβενία, βέβαια, έχει δείξει εξαιρετικά σοβαρή εικόνα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και, με μπροστάρη τον αρχηγό Ντράγκιτς, θα βάλει πολύ δύσκολα στους Ισπανούς και περιμένουμε να διεκδικήσει μέχρι τα τελευταία λεπτά τη νίκη. Η λογική “λέει” ότι θα γίνει πραγματική “μάχη” απόψε, θα πάρουμε τους Σλοβένους με το χάντικαπ των 7.5 πόντων.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Share it