Search

Σοκάρει μαρτυρία οδηγού ο οποίος περνούσε από τη γέφυρα που κατέρρευσε στη Ροδόπη!

Συζητήσεις και σχόλια συνεχίζει να προκαλεί η απίστευτη υπόθεση της κατάρρευσης της γέφυρας στη Ροδόπη, τα ξημερώματα της Κυριακής. Από την Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ξεκινήσει η έναρξη της διαδικασίας αυτοψίας και εκπόνησης της μελέτης για την αποκατάσταση ή ανακατασκευή της γέφυρας που κατέρρευσε, ενώ πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στην παλιά γέφυρα που θα χρησιμοποιούν οι οδηγοί μέχρι την αποκατάσταση της νέας.

Ανατριχίλα προκαλεί η πληροφορία που μετέδωσε η ΕΡΤ Κομοτηνής, αναφορικά με τη μαρτυρία οδηγού, ο οποίος διέσχισε τη γέφυρα λίγα λεπτά πριν την κατάρρευσή της! Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιάσμου, διερχόμενος οδηγός που εργαζόταν πρωί στις Δικαστικές Φυλακές πέρασε από το σημείο και ένιωσε την γέφυρα, όπως είπε, να «τρέμει». Ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και μέχρι να βρεθεί περιπολικό στο σημείο (10-15 λεπτά) η γέφυρα είχε καταρρεύσει…

Παράλληλα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες και τα αίτια της κατάρρευσης. Εδώ και 20 περίπου μέρες μέλη της αντιπολίτευσης και κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιληφθεί ένα ‘φούσκωμα’ στην γέφυρα. Είχαν ενημερώσει και την ΕΡΤ Κομοτηνής και το Δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ που κι αυτός είχε αντιληφθεί το φούσκωμα στη γέφυρα και είχε σκοπό να ενημερώσει τους Μηχανικούς της Περιφέρειας, αλλά μάλλον τον πρόλαβαν οι εξελίξεις.

Επίσης ερωτηματικά προκύπτουν για τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας, αλλά και των Μηχανικών που το ενέκριναν καθώς το 1996 με τις πλημμύρες, ο ποταμός Κομψάτος είχε φουσκώσει και είχε παρασύρει την σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται δίπλα, ενώ αυτή η τσιμεντένια είχε πάθει μια ελαφρά καθίζηση και χρειάστηκαν παρεμβάσεις με ενέσεις τσιμέντου ταχείας πήξεως.

Πηγή: ΕΡΑ Κομοτηνής

Share it