Search

Έτοιμη για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων η Ασπίδα Ξάνθης!Τα νέα μέλη του τεχνικού τιμ και οι 7 μεταγραφές

Ανανεωμένη ριζικά θα παρουσιαστεί τη νέα αγωνιστική χρονιά η Ασπίδα Ξάνθης που προχώρησε σε 7 μεταγραφικές προσθήκες ρίχνοντας κατά πολύ και τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, ενώ προσθήκη είχαμε και στο τεχνικό τιμ του συλλόγου. Πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιά για τους ξανθιώτες την Τετάρτη στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ανατόλια για το Κύπελλο Ελλάδας.

Όσον αφορά το τεχνικό τιμ ο Κώστας Ιωαννίδης πέρα απο τον Γιώργο Κοτάκη θα έχει στο πλευρό του ως βοηθό και τον πρώην προπονητή του Λεύκιππου, Πάνο Παπαδόπουλου, ενώ στο τιμ φυσικά διατηρείται ο γυμναστής του συλλόγου Φώτης Μιχαηλίδης. Ενώ ιδιότυπο ρόλο μετάβασης σιγά σιγά στο νέο του ρόλο θα έχει ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Στεφανίδης. Ενώ φυσικά σε ρόλο Τεχνικού Διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος παραμένει ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

Πάμε όμως τώρα να γνωρίσουμε και τα 7 μεταγραφικά αποκτήματα της Ασπίδας Ξάνθης:

Μίλτος Θεοδωρίδης

Ξανθιώτικη η πρώτη μεταγραφή για την Ασπίδα Ξάνθης, που απέκτησε τον 23χρονο γκάνρντ, ύψους 1,92, Μίλτο Θεοδωρίδη.  Ο Θεοδωρίδης έχει αγωνιστεί στον Αρίωνα Ξάνθης και τα τελευταία 4 χρόνια αγωνιζόταν με τα χρώματα της Φιλίας Ορεστιάδας στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Παντελής Άνθης

Η μοναδική μεταγραφή της Ασπίδας απο την Ξάνθη ήταν αυτή του 19χρονου πλεί μέικερ, ύψους  1,84 Παντελή Άνθη. Ο Άνθης είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο Ξάνθης. Έχει αγωνιστεί με την ομάδα ΑΚ Αστέρια Θεσσαλονίκης και την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα του Λεύκιππου Ξάνθης στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Γιώργος Απιδόπουλος

Η πρώτη εκτός Θράκης μεταγραφή που ανακοίνωσε η Ασπίδα Ξάνθης ήταν αυτή του Γιώργου Απιδόπουλου. Ο 23χρονος Απιδόπουλος την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε με την ομάδα Π.Σ. Ευκαρπίας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ενώ έχει αγωνιστεί με τις ομάδες του Αχιλλέα Τριανδρίας, του ΠΑΟΚ (εφηβικό) και των Μαχητών Δόξας Πεύκων.  Είναι γεννημένος το 1994 και έχει ύψος 2,00μέτρα.

Στράτος Ιορδάνογλου

Παίκτης απο τον οποίο περιμένουν αρκετά στην Ασπίδα είναι ο Στράτος Ιορδάνογλου. Ο 20χρονος γκάρντ ξεκίνησε απο την Προοδευτική ενώ το 2011 πήρε μεταγραφή για τον Ίκαρο Καλλιθέας.Με τον Ίκαρο Καλλιθέας έχει κατακτήσει την 3η θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, όπου και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης 5άδας στο 40ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2015, ενώ έχει αγωνιστεί στον Νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Την περίοδο 2016-17 αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΧΑΝΘ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο Ιορδάνογλου είναι γεννημένος το 1997 αγωνίζεται ως γκάρντ, έχει ύψος 1,87 είναι  παράλληλα είναι φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.

Βασίλης Αμούτζιας

Πέμπτη μεταγραφή για την Ασπίδα είναι ο Βασίλης Αμούτζιας. Ο 27χρονος  έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του ΑΟΚ Αιγινιακού, ενώ από το 2010 αγωνιζόταν στον Αίαντα Ευόσμου στα πρωταθλήματα της Γ΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ο Αμούτζιας είναι γεννημένος το 1990 και έχει ύψος 1,95.

Πέτρος Σαββίδης

Ακόμη μια σημαντική επένδυση για την Ασπίδα Ξάνθης, με τον 19χρονο Πέτρο Σαββίδη να προέρχεται απο την Ακαδημία του Άρη Θεσσαλονίκης ενώ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με την φανέλα της ΕΚ Καβάλας στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ο Σαββίδης είναι γεννημένος το 1998 και έχει ύψους 2,00μέτρα.

Σωκράτης Γκέλιος

Η τελευταία μεταγραφική προσθήκη της Ασπίδας Ξάνθης ήταν ο Σωκράτης Γκέλιος. Ο Γκέλιος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΕΚ Καβάλας με την οποία έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Α2 και Α1 Εθνικής κατηγορίας. Την περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας είχε κατά Μ.Ο. 9,5 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ, ανά αγώνα. Είναι γεννημένος το 1995 αγωνίζεται ως φοργουόρντ και έχεις ύψος 2,00μέτρα.

Share it