Search

Νέες φωτογραφίες: Έπεσε η γέφυρα του Κομψάτου, απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων και από την παλαιότερη γέφυρα που υπάρχει!

Γνωστή πανελληνίως έχει γίνει από την Κυριακή η πτώση της γέφυρας στην Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης στον ποταμό Κομψάτο, ανάμεσα σε Πολύανθο και Ίασμο. Η συγκεκριμένη γέφυρα που μετρούσε 24 χρόνια ζωής, κατέρρευσε στις 06:30 της Κυριακής 10/9, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, την στιγμή που αρχαιότερες γέφυρες της περιοχής παραμένουν ακλόνητες.

Το SportsAddict βρέθηκε στο σημείο και σας παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.

Είναι όντως άγνωστες οι συνθήκες;

Εδώ και καιρό αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ρωγμές που εντόπισαν στο σημείο που επήλθε η ρήξη, ενώ το Σάββατο το μεσημέρι όπως μας ανέφερε κάτοικος του Ιάσμου, το αμάξι του σαν να βρήκε σε λακκούβα και στην συνέχεια βρέθηκε προς στιγμήν στον αέρα. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως είχε απαγορευθεί η δίοδος σε νταλίκες τις τελευταίες μέρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το ίδιο έμελε να συμβεί και με τα λεωφορεία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις του δημάρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ στην ΕΡΤ, ο οποίος τονίζει πως είχε ειδοποιηθεί η περιφέρεια για τα παραπάνω, βρέθηκε κλιμάκιο μηχανικών στο σημείο, το οποίο υποστήριξε πως η γέφυρα δεν χρήζει άμεσα υποστηρικτικά έργα.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και στην παλαιότερη γέφυρα

Αρχική εντολή των αρχών ήταν η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από την παλαιότερη γέφυρα που υπάρχει, 200 μέτρα βορειότερα της πλέον καταρριφθείσας, μέσω της οποίας συνδέονταν Ίασμος και Πολύανθος πριν δημιουργηθεί η νέα.  Ωστόσο σήμερα το πρωί με νέα ανακοίνωση η Περιφέρεια απαγόρεψε την κυκλοφορία και από εκεί, με σκοπό τον εξονυχιστικό της έλεγχο και έργα συντήρησης. Πλέον, πέραν της Εγνατίας οδού, μοναδικός τρόπος να βρεθούν κάτοικοι των ενδιάμεσων χωριών στον Ίασμο είναι η πορεία Πολύανθος-Αμβροσία-Μωσαϊκό-Γαλήνη-Ίασμος.

Άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το SportsAddict, στις οποίες φαίνεται ραγισμένος ο βράχος που στηρίζεται το πεσμένο κομμάτι της γέφυρας, αλλά και η κλίση που έχει πάρει η μία κολώνα και η βάση της, που συνεπάγεται πως δεν αποκλείεται πτώση ενός ακόμη μέρους.

Κυριολεκτικά άγιο είχαν οι άνθρωποι της περιοχής, που την στιγμή που έγινε το κακό δεν περνούσε απολύτως κανένας με το όχημά του. Ίσως αυτό το ευτυχές γεγονός να οφείλεται και στον Άγιο Αντώνιο, παρεκκλήσιο του οποίου υπάρχει μόλις 100 μέτρα δυτικότερα από την γέφυρα.

Share it