Search

Όταν ο ΓΑΣ Κομοτηνή αντιμετώπιζε τον…θρύλο πλέον του Παγκόσμιου μπάσκετ Νίκο Γκάλη!

Μνήμες του μακρινού 1986 έφερε στους ανθρώπους του ΓΑΣ Κομοτηνή, η είσοδος του σπουδαίου Νίκου Γκάλη στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, με τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ πλέον  να μπαίνει στην λίστα των “θρύλων” του αθλήματος στον κόσμο. Εκεί οπού βρίσκονται μόνο η κορυφαίοι.

Χαρακτηριστική και η ανάμνηση του προπονητή του ΓΑΣ Κομοτηνή, απο το παιχνίδι που ειχε διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο “Παλέ” οπού ο ΓΑΣ με προπονητή των Κούλη Ταξιλδάρη και βοηθό των Καρυπίδη και έχοντας στην ομάδας τους Μαρκολέφα, Βακιρτζή, Οικονομίδη, Γεωργιάδη, Μαλάτο, Γεωργίου, Αθανασίου και φυσικά τον Λεμονίδη αντιμετώπισαν την μεγάλη ομάδα του Άρη στην Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε εκείνο το μεγάλο ματς για τους παίκτες του ΓΑΣ, που αντιμετώπισαν μεγάλες μορφές του Ελληνικού μπάσκετ και φυσικά τον μεγάλο Νίκο Γκάλη οπού μάλιστα είχε σημειώσει και 20αρα στην φυσιολογικά άνετη νίκη του Άρη με 135-45.

Η ομάδα του ΓΑΣ που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, εκείνη την χρονιά είχε μια εξαιρετική ομάδα που οδήγησε τον σύλλογο στην άνοδο στην Α2 κατηγορία, ενώ για να φτάσει να αντιμετωπίσει στους “16” τον Άρη χρειάστηκε να αποκλείσει τους Εθνικό Κοζάνης και ΑΣ Πέρα στις δύο πρώτες φάσεις, προτού πέσει πάνω στο μεγαθήριο.

Είναι χαρακτηριστικό στις ιστορίες εκείνου του ματς, το γεγονός πως πριν τελειώσει το ματς ο Νίκος Γκαλης πήγε για βάρη για να μπορέσει να προπονηθεί σε μεγαλύτερη ένταση. Άλλωστε μιλάμε για μια εποχή που ο Γκάλης έκανε πράγματα και θάματα μαζί με μια ομάδα που αρκετοί εξ’ αυτών αποτελούσαν την μεγάλη ομάδα του “αυτοκράτορα” της εποχής, αλλά και τον προάγγελο των μεγάλων επιτυχιών που θα ακολουθούσαν για το Ελληνικό μπάσκετ.

Share it