Search

Με έντονη Θρακιώτικη παρουσία η μάχη της Ελλάδας με την Λιθουανία για το Eurobasket!

Η πρόκριση στους «16» ήταν αυτονόητη, έστω κι αν κερδήθηκε με άγχος και ιδρώτα. Όμως η Εθνική δεν σταματά εδώ. Ήρθε στο Ευρωμπάσκετ για να μακροημερεύσει και για να τα καταφέρει το πρώτο εμπόδιο λέγεται… Λιθουανία (21:30, ΕΡΤ2)

Το κλίμα στην ελληνική ομάδα είναι καλύτερο από ποτέ. Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει, τα προβλήματα έχουν παραμεριστεί και η αυτοπεποίθηση είναι πλέον διάχυτη και διόλου αδικαιολόγητη. Η πειστική εμφάνιση και η νίκη επί της Πολωνίας έδειξε το δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσει η «επίσημη αγαπημένη» και κανείς δεν θέλει πλέον να κοιτά πίσω, στις πρώτες μαρτυρικές μέρες παραμονής στο Ελσίνκι.

Η Λιθουανία είναι ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά με τις αδυναμίες του. Μετρά τέσσερις σερί νίκες, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Γεωργία, και δικαιούται να φέρει τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε μία ομάδα με αρνητικό ρεκόρ (2-3), με την πίεση που αυτός συνεπάγεται. Πίεση υπάρχει όμως και στην ελληνική πλευρά, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται πως η πρόκριση στους «16» δεν είναι καν το μίνιμουμ… προαπαιτούμενο από τους απαιτητικούς Έλληνες φίλους του μπάσκετ.

Η Εθνική στην προσπάθεια της δεν θα παίζει μόνη ούτε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ήδη και λόγω απόστασης πολλοί είναι οι Έλληνες φίλαθλοι που έχουν ταξιδέψει στην Πόλη για το μεγάλο ματς της Εθνικής μας, και όπως είναι αναμενόμενο και πάρα πολλοί Θρακιώτες. Ανάμεσα τους και ο προπονητής του Σπάρτακου Διδυμοτείχου, Απόστολος Ροκίδης που μαζί με καλούς του φίλου απο τον Έβρο ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής μας.

http://Η ώρα της αλήθειας, λοιπόν, έφτασε. Η Εθνική καλείται να αποδείξει πως η νίκη επί της Πολωνίας και ο χαρακτήρας που βγήκε στην επιφάνεια δεν ήταν μια… καλή παρένθεση, αλλά ο νέος κανόνας, που μπορεί να την οδηγήσει στον προημιτελικό της Τετάρτης (απέναντι στο νικητή του Ρωσία-Τουρκία) και ακόμη παραπέρα.

Share it