Search

Δύσκολες ώρες με τις φλόγες στην Πυλαία Έβρου!

Στα δύο χιλιόμετρα απόσταση από τον οικισμό της Πυλαίας έφτασε τελικά η φωτιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού το βράδυ της Τρίτης 5/9

Λίγο μετά τις 21.00 εκδηλώθηκαν δύο μέτωπα φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, το ένα κοντά στον οικισμό της Πυλαίας και το δεύτερο στο δρόμο που ενώνει τον συγκεκριμένο οικισμό με αυτόν της Καβησού.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση αρχής γενομένης από το εθελοντικό κλιμάκιο που εδρεύει στις Φέρες, που όμως ενισχύθηκε με δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη και εν τέλει από όλη την ΑΜΘ καθώς το συμβάν αξιολογήθηκε ως πολύ σοβαρό.

Έτσι, τα μεσάνυχτα της Τρίτης επιχειρούσαν στο σημείο τουλάχιστον 20 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονταν βαρέα μηχανήματα, της Περιφέρειας, του Δήμου και του Στρατού.

Το μέτωπο κοντά στον οικισμό της Πυλαίας ήταν τελικά πιο «σοβαρό» από το μέτωπο στο δρόμο Πυλαίας-Καβησού. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά στο δεύτερο μέτωπο τέθηκε σε ύφεση και η επιχείρηση εστιάστηκε στο μέτωπο που έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό.

Πηγή: reportal.gr

Share it