Search

Ξεκινούν τα γραπτά τεστ και οι αγωνιστικές δοκιμασίες των μη αξιολογημένων διαιτητών της ΕΠΣ Θράκης

Μέχρι χθες Δευτέρα, είχε οριστεί από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης η προθεσμία στους διαιτητές – μέλη της για να προσκομίσουν γνωμάτευση από ιδιώτη ιατρό ή ιατρό από δημόσιο νοσοκομείο ειδικότητας παθολόγου ή καρδιολόγου για την κατάσταση της υγείας τους.

Από την συγκεκριμένη υποχρέωση εξαιρούνται οι διαιτητές που συμμετείχαν στα πρόσφατα σεμινάρια της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Η πρώτη εκπαιδευτική συγκέντρωση για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 θα γίνει στις 19:30 το απόγευμα ενώ μιάμιση ώρα νωρίτερα, στις 18:00 θα γίνουν οι προγραμματισθείσες από τον κανονισμό διαιτησίας γραπτές εξετάσεις των διαιτητών που δεν συμμετείχαν στις γραπτές εξετάσεις που έγιναν στα πρόσφατα σεμινάρια.

Στις 6/9/2017 και ώρα 19:00 θα γίνουν οι προγραμματισθείσες από τον κανονισμό διαιτησίας γραπτές εξετάσεις των παρατηρητών διαιτησίας που δεν συμμετείχαν στις γραπτές εξετάσεις που έγιναν στα πρόσφατα σεμινάρια. Η ύλη των εξετάσεων απ΄ όπου θα προέρχονται οι ερωτήσεις των εξετάσεων θα προέρχεται μέσα από την ύλη που περιλαμβάνουν οι κανόνες παιχνιδιού 2016-17 και η οποία έχει διδαχθεί κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο στις εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις.

Στην διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα της ΕΔ/ΕΠΣ Θράκης τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό διαιτησίας αγωνιστικά τεστ των διαιτητών που δεν συμμετείχαν στις αγωνιστικές δοκιμασίες που θα έγιναν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Δηλαδή θα συμμετέχουν μόνο οι μη αξιολογημένοι διαιτητές της ΕΠΣ Θράκης και όχι εκείνοι που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα και έχουν αξιολογηθεί κεντρικά.

Όπως διευκρινίζεται, «διαιτητής ή παρατηρητής (μη αξιολογημένος) που δεν θα συμμετάσχει στις γραπτές και αγωνιστικές δοκιμασίες της ΕΔ/ΕΠΣ Θράκης δεν θα έχει δικαίωμα αξιολόγησης και κατ΄ επέκταση ορισμού σε αγώνες αρμοδιότητάς μας». Για περισσότερες διευκρινήσεις οι διαιτητές μπορούν να απευθύνονται στους Νίκο Μανάκα και Βασίλη Γαβριηλίδη.

Share it