Search

Ο μεταγραφικός απολογισμός των ομάδων της Super League!

Μια από τις πιο πλούσιες μεταγραφικές περιόδους έφτασε στο τέλος της. Όλες οι ομάδες από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ μέχρι τον νεοφώτιστο Απόλλωνα με τις 17 (!) συνολικά μεταγραφές κινήθηκαν κι έφεραν παίκτες που αναλογικά ανεβάζουν σχεδόν όλους επίπεδο.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως ο Ολυμπιακός δείχνει καλύτερος από πέρυσι έχοντας από δύο παίκτες σε κάθε θέση, ενώ με το ντεμαράζ της τελευταίας ημέρας ο ΠΑΟΚ άλλαξε το κλίμα κι επέστρεψε στις θέσεις των διεκδικητών του τίτλου. Εκεί και η ΑΕΚ με τον Αραούχο ξανά στα «κιτρινόμαυρα», ενώ ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να δέσουν τα νέα αποκτήματα.

Ξανά εκεί στην πεντάδα ο Πανιώνιος με Σιώπη και Χατζισαφί με τον Ατρόμητο να αλλάζει σελίδα. Ενισχυμένος ο Παναιτωλικός, με Μπραντάο ο Λεβαδειακός.

Το gazzetta.gr κάνει μια πρώτη αποτίμηση όλων των κινήσεων των 16 μονομάχων της Super League. AdTech Ad

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει για άλλη μια χρονιά από την θέση του φαβορί. Οι «ερυθρόλευκοι» σάρωσαν στο μεταγραφικό παζάρι αφού απέκτησαν ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις καλύπτοντας σχεδόν όλα τα κενά τους. Ελέω προκριματικών Champions League οι Πειραιώτες κινήθηκαν νωρίτερα από όλους αποκτώντας τους Καρσελά, Εμενίκε, Οφόε, Κούτρη, Ταχτσίδη, για να ακολουθήσουν οι Βούκοβιτς, Ζιλέ και Μίλιτς, για να κλείσει στο τέλος φέρνοντας τους Ένχελς (7 εκατ. ευρώ) και τον Προτό. Εκ πρώτης όψεως ο Ολυμπιακός δείχνει πλήρης και το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Πίσω του αυτή την στιγμή η ομάδα που δείχνει πιο έτοιμη να του αμφισβητήσει τα πρωτεία είναι η ΑΕΚ. Και αυτό γιατί η Ένωση δεν έκανε πολλές αλλαγές, είναι έτοιμη ομάδα από πέρυσι, έχει ίδιο προπονητή, ενώ η απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο την ανεβάζει επίπεδο. Παράλληλα στις μεταγραφές κινήθηκε αποκτώντας παίκτες σε όλες τις θέσεις δίνοντας βάθος στο ρόστερ της, όπως ο Τρίστανσον, Τσόσιτς, Λιβάγια, Λόπες, ενώ εκτός από τον Αραούχο έκανε άλλο ένα μπαμ την τελευταία στιγμή με την επιστροφή του Παναγιώτη Κονέ.

Το μεταγραφικό ντεμαράζ της τελευταίας ημέρας από τον ΠΑΟΚ δείχνει να αντιστρέφει το κλίμα στην ομάδα μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Έστερσουντ και βάζει ξανά τον Δικέφαλο του Βορρά στους διεκδικητές του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ την τελευταία εβδομάδα και ειδικότερα στην deadline day τα σάρωσαν όλα. Βιεϊρίνια και Σαμπράνο ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα αφού μιλάμε για ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά, ενώ στο ίδιο επίπεδο είναι και τα άλλα δύο τελευταία αποκτήματα, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο πάρε-δώσε. Οι «πράσινοι» είδαν να αλλάζει σχεδόν η μισή ομάδα αφύ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποχώρησαν, ενώ αποκτήθηκαν συνολικά 12 ποδοσφαιριστές. Μπορεί τα οικονομικά του Παναθηναϊκού να μην είναι σε καλό επίπεδο, αλλά παρόλα αυτά ο Μαρίνος Ουζουνίδης προέβη σε προσεγμένες κινήσεις. Έτσι, την πόρτα της Λεωφόρου πέρασαν οι Διούδης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Γιόχανσον, Σιλά, Χίλιεμαρ, Άλτμαν, Τζανδάρης, Λουτσιάνο, Καμπέσας, Μουνιέ, Τσάβες με κάποιες από αυτές να είναι πραγματικά μεταγραφές που κάνουν ξανά τον Παναθηναϊκό να είναι για άλλη μια χρονιά ανταγωνιστικός και έτοιμος να παλέψει για τον τίτλο.

Ανταγωνιστικός και φαβορί για την 5η θέση είναι ο Πανιώνιος ο οποίος επίσης δείχνει ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι. Αρχικά οι «κυανέρυθροι» κάλυψαν όλα τα κενά με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών που αποχώρησαν στο τέλος της περασμένης σεζόν με τους Κότνικ, Μπανανά, Κάργα, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι να έρχονται στις θέσεις των Γιαννιώτη, Ρισβάνη, Μπεν. Στην Πλατεία όμως δεν έμειναν εκεί κι έκαναν δύο μπαμ, με την απόκτηση του διεθνή Ιρανού άσου Χατζισαφί, αλλά και την επιστροφή του αγαπημένου της εξέδρα, Μανώλη Σιώπη από τον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού.

Τεράστιες αλλαγές είχαμε και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να αλλάζει σχεδόν όλη την ενδεκάδα με στόχο να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι. Αποχώρησαν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν να προσφέρουν περισσότερα και στην θέση τους ήρθαν παίκτες που αποδεδειγμένα θα προσφέρουν όπως οι Ρισβάνης, Χατζηϊσαϊας, Βασιλακάκης, Μανούσος, ενώ ήρθαν και κάποιοι άλλοι που αποτελούν στοίχημα όπως οι Μπουσουλάτζιτς, Μίρκοβιτς, Μενσά. Το μεγάλο μπαμ πάντως έγινε με τον Αμίρ Ουάρντα ο οποίος θέλει να αφήσει πίσω του το δύσκολο καλοκαίρι με τις περιπέτειες του.

Στην Τρίπολη, αντίθετα δεν ήταν τόσο δραστήριοι αφού αποφάσισαν οι κινήσεις τους να είναι λίγες και καλές και κυρίως στις θέσεις που πονάει η ομάδα. Στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ήρθαν οι Μουνάφο (από Πλατανιά), Ματίντα (Θέλτα), και Ισνάλδο (Νιούελς Ολντ Μπόις) με τον Αργεντινό άσο να αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των Αρκάδων για κάτι καλό.

Στα Γιάννενα μπορεί να μην υπήρχαν λεφτά για πολλές και σπουδαίες κινήσεις, παρόλα αυτά οι Ηπειρώτες ενισχύθηκαν σε όλες τις θέσεις και δείχνουν πιο γεμάτοι. Κάτω από τα γκολπόστ ήρθε ο Βελλίδης, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα, ενώ στις Ζωσιμάδες θα αγωνίζονται οι Χαλκιαδάκης, Σολτάνι (Ξάνθη), Αποστολόπουλος (Πλατανιάς), με τον Μανθάτη από τον Ολυμπιακό να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Η Ξάνθη, έκανε γενικό ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο δυναμικό με πολλούς ποδοσφαιριστές να κλείνει ο κύκλος τους. Στα Πηγάδια μετακόμισαν οι Μπούλα Κίκε, Κάστρο, Ρόσε, Μπρίτο και Τζελέπης, με τον διεθνή Σλοβάκο επιθετικό Γέντρισεκ με σπουδαία καριέρα στην Γερμανία, να είναι αυτός που ετοιμάζεται να κλέψει την παράσταση.

Αλλαγές είχαμε και στον Πλατανιά. Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε με 13 ποδοσφαιριστές να έρχονται στην ομάδα. Οι Χανιώτες απέκτησαν παίκτες σε όλες τις θέσεις με κάποιους από αυτούς να προσθέτουν ξανά εμπειρία όπως οι Πλιάτσικας, Στάμου, Κοροβέσης και Στόιτσεφ, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι όπως οι Ομπερχάουσερ, Κρος, Ντικαμόνα και Ενσικουλού, έτοιμοι να προσφέρουν το κάτι παραπάνω.

Καλύτερος κι ενισχυμένος δείχνει και ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες κινήθηκαν μεθοδευμένα στις μεταγραφές κι έφεραν παίκτες που θέλουν να δώσουν απαντήσεις όπως ο Μαρινάκης (πρώην Παναθηναϊκός), αλλά και παίκτες με τεράστια διεθνή εμπερία όπως ο διεθνής αμυντικός Βαγγέλης Μόρας αλλά και ο αγαπημένος της εξέδρας Τσέναμο. Τα καλύτερα ακούγονται για τους Μάζουρεκ και Ντίας και τα πρώτα δείγματα για τον Παναιτωλικό είναι ενθαρρυντικά.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του έκανε το μπαμ των μικρών αφού έφερε στην Λιβαδειά τον τεράστιο Μπραντάο ο οποίος αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των Βοιωτών για μια άνετη παραμονή. Ο Βραζιλιάνος φορ έστω και στα 37 αποτελεί πολυτέλεια για τέτοιου επιπέδου ομάδες με τον Λεβαδειακό μόνο να κερδίσει έχει από αυτή την κίνηση. Εκτός από τον Μπραντάο η ομάδα απέκτησε και άλλους έμπειρους παίκτες όπως ο Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Τσαμπούρης και Καθάριος.

Στην Κέρκυρα επίσης προσπάθησαν να γεμίσουν το ρόστερ με εμπειρία, ενώ κινήθηκαν για την απόκτηση δανεικών από τις μεγάλες ομάδες. Έτσι, στο νησί των Φαιάκων μετακόμισαν οι Μπαλάφας, Γιαννακόπουλος και Σοϊλέδης, ενώ με την μορφή δανεισμού ήρθαν από ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ οι Μεληκιώτης και Αρτυματάς.

Όσον αφορά την ΑΕΛ, δείχνει καλύτερη από πέρυσι έχοντας πάρει παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Super League όπως οι Περόνε, Λεοζίνιο, Λαγός, Γροντής, Ανδρεόπουλος, και Κούσας, ενώ ήρθαν και ξένοι όπως οι Κριζμάν, Μπόζοβιτς και Γιοβάνοβιτς που αποδεδειγμένα μπορούν να οδηγήσουν τους «βυσσινί» σε καλύτερη θέση από την περσινή περίοδο.

Τέλος, οι δύο νεοφώτιστοι στην κατηγορία Απόλλων και Λαμία αποφάσισαν να αλλάξουν σχεδόν όλο τους το ρόστερ σε μια προσπάθεια να φανούν ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και να παραμείνουν και τη νέα σεζόν στην Super League. Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετακόμισαν οι Μενδρινός, Κούρος, Παπάζογλου, Κοντοές, αλλά και οι Ανιέτε, Τσόβιτς, Ελμπάζ, Καστιγέχος, Μάατσεν, Μπαρμπιάζ.

Από την πλευρά της η Λαμία στην παρθενική της συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία γέμισε το ρόστερ με ποδοσφαιριστές με παραστάσεις στα μεγάλα σαλόνια όπως οι Κουτρουμάνος, Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Ακόστα, Αναστασόπουλος, αλλά και ξένους όπως ο Πίτι και ο Βουό που κάνουν την διαφορά στην ομάδα.

Share it