Search

Με τέτοια εικόνα αυτή η Εθνική μπορεί και αξίζει να πάει…Μουντιάλ! Άδικη ήττα για την ψυχωμένη Ελλάδα απο το Βέλγιο με 1-2

Κρίμα κι άδικο για αυτή την Εθνική. Η ομάδα του Σκίμπε έχασε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί, ισοφάρισε άμεσα με τον Ζέκα το γκολ του Βερτόνχεν, αλλά ο Λουκάκου έστειλε τους Βέλγους στη Ρωσία (1-2). 

Η εθνική Ελλάδος έκανε ένα σπουδαίο ματς, αλλά ηττήθηκε με 2-1 από το Βέλγιο στο Καραϊσκάκη και… πληρώνει την ζημιά που έγινε με την Εσθονία. Πλέον «έπεσε» στην 3η θέση και περιμένει γκέλα της Βοσνίας προκειμένου να βρεθεί αυτή στα μπαράζ.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια –με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου- κόντρα στο Βέλγιο, ωστόσο με κόντρα σε τέτοιες ομάδες δεν συγχωρείται η παραμικρή απροσεξία.

Η ομάδα του Μαρτίνες έφυγε με τη νίκη από το «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1, χάρη στην ατομική ποιότητα συγκεκριμένων παικτών και επειδή οι παίκτες της Ελλάδας στάθηκαν άτυχοι σε πολλές περιπτώσεις με το παιχνίδι στο 0-0, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Σταφυλίδη στο 18’.

Με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Βερτόνχεν έπιασε απροετοίμαστο τον Καρνέζη για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στο 73’ ο Ζέκα με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Τζαβέλλα ισοφαρίζοντας σε 1-1.  Ωστόσο, ο ενθουσιασμός της ισοφάρισης έφερε έλλειψη συγκέντρωσης και ένα λεπτό αργότερα ο Λουκάκου με κεφαλιά έκανε το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του στην τελική φάση της Ρωσίας.

Πλέον, η κατάσταση δεν βρίσκεται στα πόδια των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική, που η Βοσνία θα φιλοξενήσει τους αδιάφορους Βέλγους και η Ελλάδα θα ελπίζει να μην νικήσει και παράλληλα να επικρατήσει μέσα στην Κύπρο.  Με εμφάνιση πάντως σαν κι αυτή η Εθνική μπορεί να φύγει με το «διπλό», αλλά πρέπει να φανεί αν και οι Βέλγοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στο παιχνίδι με τους Βαλκάνιους

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68′ Λυκογιάννης), Τζιόλης, Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί (89′ Ντεντονκέρ), Λουκάκου, Μέρτενς, Μενιέ, Ντεμπελέ (74′ Αζάρ), Καράσκο (79′ Τσαντλί).

Photo Credit: Sport-fm.gr

Share it