Search

Μυθική ανατροπή της Κύπρου επί της Βοσνίας, νέα εμφατική νίκη των Βέλγων πριν την Ελλάδα! Κρατά την τύχη στα χέρια της η Εθνική μας ομάδα!!!

Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει το φαβορί για την δεύτερη θέση και θα έμενε ζωντανή στο κόλπο της πρωτιάς αλλά «αυτοκτόνησε» με την Εσθονία. Μεγάλη νίκη με ανατροπή σημείωσε η Κύπρος που απο 0-2 κέρδισε με 3-2 την Βοσνία, ενώ το Βέλγιο προσέφερε ακόμη μια άνετη και χορταστική βραδιά στους φίλους της κερδίζοντας με 9-0 το Γιβραλτάρ.

Ο ρεαλιστικός στόχος ήταν η δεύτερη θέση. Και αυτήν θα μπορούσε να είχε… κλειδώσει από το βράδυ της Πέμπτης μετά το δώρο που μας έκαναν οι Κύπριοι. Εάν η Ελλάδα νικούσε την Εσθονία θα ήταν στο +4 από την Βοσνία και ταυτόχρονα θα παρέμενε μέσα στο κόλπο της πρώτης θέσης. Πλέον όλα παραμένουν ανοιχτή για την δεύτερη θέση μιας και η Κύπρος μπήκε στο κόλπο. Με την πρωτιά πλέον να μοιάζει δεδομένη για τους Βέλγους που θέλουν απλά μια νίκη στα τρία τελευταία ματς η έστω μια ισοπαλία με την Εθνική μας την Κυριακή για να κλειδώσει την πρωτιά.

Πλέον η Εθνική μας έχοντας μπροστά της το πολύ σημαντικό ματς της Κυριακής καλείται να βρει τον τρόπο στα παιχνίδια με Βέλγιο, Κύπρο και Γιβραλτάρ να βρει τους τουλάχιστον 6 βαθμούς που θα τις χρειαστούν, αν φυσικά η Βοσνία κερδίσει Εσθονία  και Γιβραλτάρ και δεν κερδίσει το Βέλγιο, πράγμα που αναγάγει το παιχνίδι με τους Βέλγους σε “τελικό” για την Ελλάδα.

Μεγαλειώδης ανατροπή απο την Κύπρο

Στο 33ο λεπτό, ο Ίβαν Σούνιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που έντεκα λεπτά αργότερα προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε κοντινή προσπάθεια του Έντιν Βίστσα. Το 2ο μέρος άρχισε με την Κύπρο να πιέζει περισσότερο και να έχει την υπεροχή. Από το 65′ μέχρι το 76′ απέδειξε την ανωτερότητά της, βρίσκοντας τα δίχτυα με τους Δημήτρη Χριστοφή, Βενσάν Λαμπάν και Πιέρο Σωτηρίου.

Στα εννέα σταμάτησε το Βέλγιο

Το Βέλγιο ήταν αναμενόμενο να αντιμετωπίσει εύκολο έργο απέναντι στο Γιβραλτάρ και το απέδειξε με το τελικό 9-0 στο “Μορίς Ντιφρέσν” της Λιέγης. Ο Τομάς Μενιέ σημείωσε χατ τρικ, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ρομελού Λουκακού. Ο Ντρις Μέρτενς που είχε ρόλο δημιουργού σκόραρε κι αυτός μία φορά, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν και οι Αξέλ Βιτσέλ και Εντέν Αζάρ. Ο Βιτσέλ, πάντως, είχε μία άσχημη στιγμή στο 1ο ημίχρονο, όταν πήγε με τις τάπες σε μαρκάρισμα αντιπάλου, με συνέπεια να αποβληθεί και να χάσει το παιχνίδι με την Ελλάδα την Κυριακή στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική:

Κύπρος – Βοσνία 3-2 (65′ Χριστοφή, 67′ Λαμπάν, 76′ Σωτηρίου / 32′ Σούνιτς, 44′ Βίστσα)

Ελλάδα – Εσθονία 0-0

Βέλγιο – Γιβραλτάρ 9-0 (16′ Μέρτενς, 18′, 61′, 67′ Μενιέ, 31′, 38′, 84′ πέν. Λουκακού, 27′ Βιτσέλ, 45′ Αζάρ)

Η βαθμολογία
1.Βέλγιο 19 (33-2)
2. Ελλάδα 13 (10-3)
3. Βοσνία 11 (15-8)
4. Κύπρος 10 (8-11)
5. Εσθονία 5 (5-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-33)

Η επόμενη αγωνιστική: 03/09
Ελλάδα-Βέλγιο
Γιβραλτάρ-Βοσνία
Εσθονία-Κύπρος

Share it