Search

Παραλειπόμενα και tips απο την κλήρωση της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, η κλήρωση για την Β’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε ζωντανή ροή μέσα απο το Sportsaddict.

Πάμε όμως να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία απο την κλήρωση του Κυπέλλου:

  • Πλήθος παραγόντων βρέθηκαν στα γραφεία της Ένωσης, συνολικά εκπροσώπηση στην κλήρωση είχαν οι: Άρης Αβάτου, Ασπίδα Ξάνθης, Αναγέννηση Θαλασσιάς, ΑΟ Βιστωνίδα Άτλας Σελίνου, Αστέρας Μαγικού, Ασπίς Πηγαδίων, Δόξα Σταυρούπολης, Κεσσάνη Ερασμίου και Φίλιππος Δροσερού. Απόντες ήταν εκπρόσωποι των: Απόλλων Ξάνθης, ΑΠΟΞ, Ηρακλή Ζυγού, Εχίνο Σπορ και Ατρόμητο Χρύσα
  • Με το φινάλε της κλήρωσης στα γραφεία κατέφθασε και ο Παναγιώτης Καμαράκης, του Ορφέα Ξάνθης, που μόλις είχε επιστρέψει απο την Κομοτηνή οπού ο Ορφέας κέρδισε σε φιλικό την Δόξα Προσκυνητών.
  • Πριν την έναρξη της κλήρωσης η Κεσσάνη Ερασμίου προχώρησε σε παρέμβαση σχετικά με την εγκυρότητα της συμμετοχής του Νέστου Κύρνου στην μεγάλη κατηγορία, ανεβάζοντας τους τόνους δίνοντας μάλιστα το παρών με μεγάλη παρουσία(Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Ταμίας και Γενικός Αρχηγός), με τον Στέργιο Βαθρακά να εξηγεί μέσω ΚΑΠ γιατί θεωρεί η ομάδα του Ερασμίου οτι πρέπει να παίξει αυτή στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.
  • Μετά την απάντηση του ταμία της ΕΠΣ Ξάνθης και μέλος της Επιτροπής πρωταθλήματος και Κυπέλλου Χακάν Ισμέτογλου και του Προέδρου της Ένωσης Γιώργου Πανίδη, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ερασμίου να μπαίνει πλέον σε διεργασίες για το κατά πόσον θα προχωρήσει σε ένσταση.
  • Στα της κλήρωσης, η κληρωτίδα είχε πολύ μεγάλα κέφια με τον πρώτο όμιλο που βγήκε να είναι ο πλέον “καυτός”, με τον Β’ όμιλο να φέρνει γέλια αλλά και αμηχανία μια και στέλνει τα τρία απο τα τέσσερα μεγάλα φαβορί, άλλωστε ήταν και οι τρεις στα περσινά ημιτελικά με Άβατο και Θαλασσιά να είναι οι φιναλίστ του τελικού,  μαζί στους ομίλους.
  • Χαρακτηριστική και η απογοήτευση της “άτυχης” της κλήρωσης ομάδας του Αστέρα Μαγικού, με τον εκπρόσωπο της Λεωνίδα Ελευθεριάδη να μην κρύβει την απογοήτευση του για την πολύ δύσκολη κλήρωση, με τον Αστέρα να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ του ομίλου.
  • Όμως και οι οι υπόλοιποι όμιλοι δεν πάνε πίσω. Ειδικά ο Γ’ όμιλος έχει  επίσης πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας μια και σε αυτήν περιλαμβάνονται οι ομάδες που πέρσι ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα απο τις θέσεις 4-6 με τους πιτσιρικάδες του ΑΠΟΞ να μοιάζουν ο αδύναμος κρίκος του ομίλου. Η εικόνα τόσο της Βιστωνίδας όσο και του Ζυγού στην Α’ φάση αλλά και το δυναμικό μεταγραφικό μπάσιμο του Εχίνου φέρνει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιες θα είναι οι δύο που θα συνεχίσουν στα προημιτελικά
  • Όμως και ο Α’ όμιλος έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σίγουρα ο Ορφέας Ξάνθης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί όμως η εικόνα τόσο στην Α’ φάση όσο και στα φιλικά του Απόλλων Ξάνθης και της Κεσσάνης Ερασμίου ανεβάζει ψηλά τον πήχη ενδιαφέροντος του ομίλου. Σίγουρα είναι το αουτσάιντερ αλλά η Δόξα Σταυρούπολης έχει δείξει πως είναι ομάδα που αν την υποτιμήσεις μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
  • Η χαρά των ομάδων της Β’ κατηγορίας είναι ο Δ’ όμιλος, με τον πλέον “τυχερό” της κλήρωσης Άτλα Σελίνου να είναι η μοναδική ομάδα της Α’ έχοντας αντιπάλους όμως τον ισχυρό και φέτος Φίλιππο Δροσερού αλλά και την μεγάλη έκπληξη της Α’ φάσης ομάδα των Πηγαδίων αλλά και τον ενισχυμένο Ατρόμητο Χρύσας. Ο Άτλας μοιάζει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση αν και οι Δροσερό και Πηγάδια που απέκλεισαν ομάδες της Α’ κατηγορίας αλλά και ο Ατρόμητος Χρύσας δεν είναι ομάδες που μπορεί κανείς να υποτιμήσει.
  • Στην προημιτελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες απο κάθε όμιλο. Οι αγώνες ξεκινούν απο το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με τα παιχνίδια των ομίλων Α’ και Β’ ενώ μια μέρα αργότερα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα παιχνίδια των  Γ’ και Δ’ ομίλου.
  • Μετά και τον ορισμό του αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 20:30(θυμηθείτε ΕΔΩ),  πλέον η Ένωση έχει την άνεση να ορίσει τα παιχνίδια του Σαββάτου είτε στις 17:00 είτε στις 17:30 όπως ήταν οι αρχικές σκέψεις μια και υπάρχει μεγάλη διαφορά ώρας για το μεγάλο ματς του ΑΟΞ.
  • Θυμηθείτε το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων των τεσσάρων ομίλων με ένα κλικ ΕΔΩ

Share it