Search

Στην φυσική του έδρα επιστρέφει το Δημοκρίτειο Κομοτηνής που ξεκίνησε προετοιμασία

Μια πανελλήνια πρωτοτυπία διατηρεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε επίπεδο αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας που διατηρεί τις δικές του πανεπιστημιακές ομάδες κάτω από την “ομπρέλα” που ονομάζεται ΑΣ Δημοκρίτειο.

Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣ Δημοκρίτειο που απο την Παρασκευή έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά, στελεχώνουν καθηγητές φυσικής αγωγής, με επικεφαλής την καθηγήτρια Δήμητρα Δόλωμα με το ρόλο της προπονήτριας, και με παίκτες φοιτητές ΤΕΦΑΑ, ενώ υπάρχει η διάθεση από την επόμενη χρονιά να συμμετάσχουν και φοιτητές άλλων σχολών του ΔΠΘ.

Πέρσι ήταν η παρθενική συμμετοχή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπου κι έφτασε μέχρι τον τελικό, δηλαδή ένα βήμα πριν από την άνοδό της στη Γ’ Εθνική. Φέτος, γυμναστές και φοιτητές συνεχίζουν εκεί όπου σταμάτησαν, ενώ από το 2018 αναμένεται να μετεγκατασταθούν για τους αγώνες τους από το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής στο κλειστό γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης.

Όπως μας ενημερώνει σχετικά ο αντιπρύτανης ΔΠΘ Φώτης Μάρης “κάναμε παρεμβάσεις αναφορικά με τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε αλλαγές στο παρκέ, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες διαστάσεις. Στόχος είναι να μπορεί να το χρησιμοποιεί η φοιτητική ομάδα μπάσκετ του Δημοκριτείου, εκτός από τις προπονήσεις, και για τους αγώνες της. Ελπίζουμε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι νέες διαγραμμίσεις, περίπου στα Χριστούγεννα, θα είμαστε έτοιμοι από τις αρχές του 2018, ώστε η φοιτητική ομάδα να έχει τη δική της έδρα εντός του πανεπιστημίου. Έχουμε πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις που χρειαζόμαστε”.

Share it