Search

Photos: Διπλό πρόκρισης για την Βιστωνίδα επί της ΑΕ Ξάνθης στο ντέρμπι της Α’ φάσης του Κυπέλλου

Στο πιο αμφίρροπο και δυνατό ζευγάρια εξελίχτηκε το ντέρμπι των “νεανικών” ομάδων της ΕΠΣ Ξάνθης, με ΑΕ Ξάνθης και Βιστωνίδα να δίνουν μια εξαιρετική μάχη στο ΔΑΚ με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να φύγουν με την πρόκριση κερδίζοντας με 2-1.

Το παιχνίδι στο ΔΑΚ παρουσία αρκετού κόσμου που βρέθηκε στις εξέδρες για να παρακολουθήσει ένα απο τα μεγάλα ντέρμπι που έβγαλε η κλήρωση για την Α’ φάση, ξεκίνησε με τους τυπικά γηπεδούχους της ΑΕ Ξάνθης να μπαίνουν πάρα πολύ δυνατά στο ματς και να χάνουν δύο πολύ καλές στιγμές με την κεφαλιά του Ραμαδάν Ταρκάν να είναι η σημαντικότερη. Στο 16′ και σε μια ανύποπτη φάση ένα λάθος αμυντικού της ΑΕΞ που σε προσπάθεια να διώξει βρήκε την μπάλα με το χέρι έδωσε την ευκαιρία στην Βιστωνίδα να κάνει το 0-1, και αφού πρώτα όμως ο Μάριος Ξενιτίδης νικήθηκε απο τον Ταχήρ Μεμέτογλου με τον μεσοεπιθετικό της Βιστωνίδας να παίρνει το ριμπάουντ απο την απόκρουση και με σουτ να ανοίγει το σκορ για τον ΑΟΒ. Παρά τις εκατέρωθεν καλές στιγμές το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα της Βιστωνίδας μπήκε πολύ δυνατά και  με κεφαλιά του Άγγελου Τουρατζίδη έκανε δύο τα τέρματα της, με την απάντηση απο πλευράς ΑΕΞ πάντως να είναι άμεση με τον Θοδωρή Χατζηπατέρα στο 62′ να μειώνει σε 1-2. Το σκορ παρά τις καλές στιγμές που χάθηκαν και για τις δύο ομάδες, με κυριότερη την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μολλά Χασάν στις καθυστερήσεις, με την Βιστωνίδα να παίρνει μια μεγάλη πρόκριση για την Β’ φάση του Κυπέλλου.

Στροφή στο πρωτάθλημα πλέον για την ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και είναι δεδομένο πως με τις 1-2 προσθήκες που έπονται θα παρουσιαστεί αρκετά ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα. Ενώ απο την άλλη η ομάδα του Γιουράι Μπούτσεκ και φέτος έχοντας τον χαμηλότερο ηλικιακά μέσο όρο απο όλες τις ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ενώ πλέον οι νεαροί παίκτες της ομάδας βγάζουν την στόφα του νικητή και μέσα στο γήπεδο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Γιώργο Δρακίδη και Εμίν Κεχαγιά.

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Μαλαδένης): Μεμέτογλου  Τ., Μαλαδένης Μιχ.(81′ Μουμίν Ντόους), Μπάτζιος, Χιώτης, Τοπουζίδης, Μούσα Εγκέ(70′ Μολλά Χασάν), Καρυπίδης(57′ Μαλκότς Οζέρ, 74′ Μουμίν Ημίτ), Χατζηπατέρας, Μαλαδένης Βαγγ., Ξανθόπουλος, Ραμαδάν Ταρκάν

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ(Γ. Μπούτσεκ): Λαπαδώνης, Αγγελίδης(72′ Καραμανάβης), Καζάκος, Μακρίδης, Δρακίδης, Τζεβελέκης Ζ.(40′ Τουρατζίδης), Τσεπνόγλου, Θαμνίδης(50′ Κυράπογλου), Τζεβελέκης Φ.(58′ Τονικίδης), Καμπουρίδης(88′ Δαηλίδης), Ξενιτίδης

Share it