Search

Πρώτη νίκη για Λουτσέσκου στα “ασπρόμαυρα”, κόλλησαν στο μηδέν Παναθηναϊκος και ΑΕΚ! Πάτησε κορυφή ο Πανιώνιος

Με σημαντικές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκαν τα Κυριακάτικα ματς της 2ης αγωνιστικής της Super League, με την αυλαία να πέφτει την Δευτέρα με την αναμέτρηση της Λάρισας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στην Λεωφόρο  αργοί, ακίνδυνοι, με ξεκάθαρο -ξανά- το πρόβλημα στην ανάπτυξη, αλλά και άτυχοι, καθώς ο Κουρμπέλης ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή εκτός 11άδας, οι «πράσινοι» παραχώρησαν 0-0 στον εξαιρετικό Λεβαδειακό, στην άδεια Λεωφόρο.  Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ωστόσο, «πλήρωσε» την ανόητη αποβολή του Ευαγγέλου, στο 49′, την ώρα που είχε… ζωηρέψει, με την είσοδο του Αντρές Τσάβες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ακόμη και με ήττα από τους εξαιρετικούς Βοιωτούς, που έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, παίρνοντας, τελικά, ακόμη έναν σπουδαίο βαθμό, μετά από εκείνον της πρεμιέρας, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Έστερσουντ και την πρώτη του νίκη στη Super League και τελικά ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε κόντρα στην Κέρκυρα.  Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να επικρατήσει των «Φαιάκων» με 3-1, που είχαν υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Χριστοφοράκη μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και άρχισε το συμμάζεμα των κομματιών του, μετά το κάζο της Πέμπτης. Ο Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ στο 41’, ωστόσο η Κέρκυρα ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Νούνιες από το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σάκχοφ.  Το ματς… καθάρισε ουσιαστικά σε ένα πεντάλεπτο (54’-59’) με τους Πέλκα και Μακ να διαμορφώνουν το τελικό 3-1 στην άδεια Τούμπα, από πάσες των Μάτος και Κάμπος αντίστοιχα.

Στα Γιάννενα δεν μπόρεσε να κάνει το απόλυτο η ΑΕΚ! Η Ένωση είχε προβληματική εικόνα στους Ζωσιμάδες απέναντι στον εξαιρετικό ΠΑΣ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0).  Φοβερός ήταν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πετράκης διάβασε άψογα το παιχνίδι του Χιμένεθ και χτύπησε στην πλευρά του Βινίσιους δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον Ανέστη και τους αμυντικούς του. Η Ένωση δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει με τίποτα τη μπάλα και να απειλήσει, όμως είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Λιβάγια να σημαδεύει το δοκάρι του Βελλίδη στο 44ο λεπτό.  Αρκετά βελτιωμένη εμφανίστηκαν οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο 45λεπτο. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα όμως της έλειψε μια καλή κάθετη πάσα. Ο ΠΑΣ που έπαιξε με αντεπιθέσεις ανάγκασε τον Ανέστη σε μεγάλη επέμβαση με σουτ του Λίλα στο 60’, όμως είδε την τύχη να είναι και πάλι με το μέρος του στο φινάλε, όταν μια σουτάρα του Τσόσιτς (84’) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι

Τέλος στη Νέα Σμύρνη, έτοιμος ξανά για μεγάλα πράγματα «φώναξε» ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μετέτρεψε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα σε παράσταση για έναν ρόλο, επικράτησε εύκολα με 2-0 και έχει το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.  Ο Χατζισαφί (39’) με ωραία κίνηση και διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο, με τον Λάμπρου που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα να διαμορφώνει με άψογο τελείωμα στο 56ο λεπτό το τελικό σκορ. Κακή εμφάνιση από την Ελαφρά Ταξιαρχία, που παρουσίασε αρκετές αδυναμίες για δεύτερο σερί ματς, ενώ επιθετικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα, με τον Καστιγέχος να σπαταλάει την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο 35’.  Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, με τον Μασούντ στο 9’ για τους γηπεδούχους και τον Ελμπάζ στο 90’+5’ για τους φιλοξενούμενους, που έμειναν στον έναν βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.

Με στοιχεία απο το Sport-fm.gr

Share it