Search

«Παγκόσμια» αναγνώριση για την “3D DUTH Wrestling Dummy”!

Δημιούργημα του Ιωάννη Μπάρμπα, καθηγητή της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ – Ο διεθνώς αναγνωρισμένος προπονητής και καινοτόμος επιχειρηματίας Ivan Ivanov δοκίμασε το ομοίωμα πάλης, «ανοίγοντας» δρόμους για την μαζικότερη παραγωγή του

Διαβάστε το πλήρες θέμα του Παρατηρητή της Θράκης και της Νατάσας Βαφειάδου:

Καινούργιες και σημαντικές «γνωριμίες» έκανε στο «αποκορύφωμα» του ελληνικού θέρους η “3D DUTH Wrestling Dummy”, ήτοι το τρισδιάστατο ομοίωμα πάλης που κατασκεύασε ο καθηγητής της ΣΕΦΑΑ και επιστημονικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης κ. Ιωάννης Μπάρμπας και παρουσιάσαμε στις σελίδες του «ΠτΘ» πριν από λίγους μήνες.

Πριν από τρεις περίπου μήνες χαρακτηρίζαμε το ομοίωμα αυτό, ως «το απόλυτο εργαλείο προπόνησης για τους αθλητές πάλης», γεγονός που επιβεβαίωσε πρόσφατα ο  Ivan Ivanov, παγκόσμιος πρωταθλητής ελληνορωμαϊκής πάλης, διεθνώς αναγνωρισμένος προπονητής, αλλά και καινοτόμος επιχειρηματίας, ο οποίος στα μέσα του τρέχοντος μήνα, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για να δει και να δοκιμάσει δια ζώσης το ομοίωμα, εξερευνώντας τις δυνατότητες της περαιτέρω εξέλιξής της με στόχο την μαζικότερη παραγωγή της.

«Κάθε παλαιστής, ανεξαρτήτως επιπέδου, αξίζει και πρέπει να έχει στην διάθεσή του ένα τέτοιο ομοίωμα» δήλωσε από τα πρώτα λεπτά δοκιμής του ομοιώματος και των δυνατοτήτων του. Η λογική άλλωστε πάνω στην οποία «έστησε» την δική του εταιρεία “Suples Training Systems”, με εξοπλισμό προπόνησης κυρίως για επαγγελματίες αθλητές,  η οποία εδρεύει στην γειτονική Βουλγαρία, ήταν η ανάπτυξη  καινοτόμων προϊόντων – εξοπλισμού προπόνησης για αθλητές της πάλης.

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Ivan Ivanov εξήγησε πως το συγκεκριμένο ομοίωμα φέρει ήδη όλα εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που το καθιστούν το απαραίτητο εργαλείο προπόνησης για κάθε επαγγελματία, και μη, αθλητή της πάλης, εξηγώντας πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εργαλείο προπόνησης σε κάθε είδος πάλης, προσωποποιημένο στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά προπόνησης κάθε αθλητή. Από αθλητές που φέρουν τραυματισμούς και επομένως μπορούν να προσαρμόσουν την προπόνησή τους, με βάση τις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες , για την προπόνηση αθλητών που μπορούν να μελετήσουν την τεχνική του αντιπάλου τους, πάνω στο ομοίωμα ή ακόμα και για αθλητές που θέλουν να εξελίξουν την δική τους τεχνική, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους έως και παγκόσμιας κλάσης αθλητές.

Η δυνατή φιλία και το «κοινό» ξεκίνημα Ιωάννη Μπάρμπα και Ivan Ivanov

Η επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δεν ήταν τυχαία, καθώς όπως εξήγησε τον συνδέει μια βαθιά φιλιά με τον κ. Μπάρμπα, ενώ ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή για το ομοίωμα καθώς και το πρώτο προϊόν που ο ίδιος δημιούργησε και αποτέλεσε το έναυσμα της δημιουργίας της δικής του εταιρείας ήταν μία «κούκλα προπόνησης πάλης» την οποία ανέπτυξε όντας προπονητής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνικής και των δυνατοτήτων των αθλητών του.

Από την Βουλγαρία στην Παγκόσμια αναγνώριση, στις ΗΠΑ και η «επιστροφή» στα πάτρια εδάφη

Μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα ως αθλητής της πάλης, με διεθνής διακρίσεις όπως το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994 στο Tampere της Φιλανδίας, αλλά και η εκπροσώπηση της χώρας του στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, όπου και κατετάγη πέμπτος, ο ίδιος αναχώρησε για τις ΗΠΑ για να αναλάβει καθήκοντα προπονητή στο Olympic TrainingCenter TABLE OF CONTENTS στο Colorado Springs των ΗΠΑ, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια. Ακολούθως ανέλαβε προπονητής στην ελληνορωμαϊκή πάλη στην οποία εξειδικεύεται στο “Tree House Athletic Club” στο Salt Lake City, όπου και ανέλαβε την προπόνηση και την εξέλιξη νεαρών αθλητών με στόχο την προετοιμασία τους για να αγωνιστούν σε διοργανώσεις παγκόσμιου επιπέδου. Όπως εξιστόρησε ο ίδιος στον «ΠτΘ» εντοπίζοντας τις ελλείψεις σε προπονητικό εξοπλισμό του γυμναστηρίου στο οποίο δούλευε, και τα «εμπόδια» που αυτές δημιουργούσαν στην εξέλιξη των αθλητών του, ξεκίνησε να σχεδιάζει και να δημιουργεί τον απαραίτητο σύμφωνα με τις ανάγκες των αθλητών του εξοπλισμό.

Οι «κούκλες προπόνησης πάλης»  που δημιούργησε  για τους παλαιστές του, έγιναν σιγά σιγά ευρέως γνωστές, με τον ίδιο να δημιουργεί πλέον ομοιώματα και για άλλους προπονητές και αθλητές, όχι μόνο της πάλης. Στο πέρασμα των χρόνων ο ίδιος ανέπτυξε και άλλα είδη προπονητικού εξοπλισμού, δημιουργώντας πέντε συνολικά είδη, τα οποία έχουν ως εξής: Suples Wrestling Dummies, Gladiator Wall, H.I.R.T.S. (High Intensity Rope Training System), Bulgarian Bag and Bone Dummy.

Κορυφαία στιγμή της έως τώρα πορείας της εταιρείας του αποτελεί η επιλογή της «κούκλας προπόνησης πάλης» που δημιούργησε ο ίδιος από την Ολυμπιακή Επιτροπή των αγώνων του Λονδίνου το 2012 για την χρήση της από τους αθλητές της πάλης, ενώ η Bulgarian Bag, ένας σάκος σε σχήμα ημισελίνου που χρησιμοποιείτε σε προγράμματα ενδυνάμωσης, όχι μόνο παλαιστών αλλά κάθε «οπαδού» της άσκησης, αποτελεί το πιο γνωστό προϊόν της “Suples Ltd”.

Με τους καλύτερους οιωνούς για μια κοινή δημιουργική πορεία

Ο ίδιος απέδωσε την επιτυχία των προϊόντων που αναπτύσσει στο γεγονός ότι πριν από την κυκλοφορία κάθε προϊόντος βάζει τον εαυτό του στη θέση του αθλητή που θα κληθεί να το χρησιμοποιήσει, εντοπίζοντας τις ανάγκες για εξέλιξη τους που ενδεχομένως υπάρχουν αλλά και την χρησιμότητά του. Στην λογική αυτή βρέθηκε στο ΔΠΘ για να δει ιδίοις όμασι αλλά και να προπονηθεί με την “3D DUTH Wrestling Dummy”, από την οποία δήλωσε ενθουσιασμένος και έτοιμος να την εξελίξει, σε συνεργασία πάντα με τον «εφευρέτη» της Ιωάννη Μπάρμπα, στον οποίο απέδωσε τα εύσημα, επιφυλασσόμενος  για μια κοινή δημιουργική πορεία.

Share it