Search

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη επί της Μπρίζ για την ΑΕΚ που…πέταξε για τους ομίλους του Europa League

Με το καλύτερο της πρώτο 45λεπτο εδώ και χρόνια και σοβαρότητα στο δεύτερο, η Ενωση επιβλήθηκε με 3-0 από τα γκολ των Χριστοδουλόπουλου (26′ πεν.) και Σιμόες (39′, 90′), παίρνοντας αυτό που άξιζε 100%!

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε το δοκάρι του Κλωναρίδη στο 5′ με ωραίο διαγώνιο σουτ έλεγε πολλά. Βασικά έλεγε ότι η ΑΕΚ θα έκανε το καλύτερο της πρώτο ημίχρονο εδώ και… χρόνια! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε από νωρίς τον έλεγχο, επέβαλε τον ρυθμό της και κράτησε τους Βέλγους μακριά από την περιοχή της. Για την ακρίβεια, η Ενωση ήταν αυτή που είχε την μπάλα και έκανε παιχνίδι, χωρίς όμως να αποφεύγει τα λάθη στην τελική πάσα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έβγαλε κάποια άλλη ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο, αλλά το σημαντικό είναι κάθε λεπτό που περνούσε έκανε τους Κιτρινόμαυρους να συνειδητοποιούν ότι απέναντι τους δεν ήταν μια καλύτερη ομάδα.

Αντιθέτως, ήταν μια ομάδα που η ΑΕΚ μπορούσε να… πατήσει και το έκανε. Η κάθετη για τον Σιμόες στο 26′ έφερε την ανατροπή του Πορτογάλου από τον Χόρβατ και το πέναλτι για την Ενωση, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χριστοδουλόπουλος (1-0)! Οι Κιτρινόμαυροι είχαν αυτό που ήθελαν και έπρεπε απλά να κάνουν, από εκεί και πέρα, αυτό που χρειάζονταν. Να παραμείνουν, δηλαδή, σοβαροί, να παγώσουν εντελώς την Μπριζ και να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ. Γιατί μπορούσαν να το βάλουν από το πρώτο μέρος και το έκαναν στο 39′, σε μια φάση που έγιναν όλα σωστά: Η σέντρα του Λόπες, η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, η απόκρουση (ακόμη κι αυτό) του Χόρβατ, η νέα κεφαλιά του Σιμόες στην επαναφορά για το 2-0!

Η αντίδραση της Μπριζ αναμενόταν και φάνηκε από το γεγονός ότι ο Ιβάν Λέκο έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης και άλλη μία λίγα λεπτά μετά. Οι παίκτες του, όμως, δεν ήταν το ίδιο… αποφασισμένοι. Ενα πολύ ωραίο πλασέ του Ντένις, το οποίο έβγαλε με επίσης πολύ ωραία απόκρουση ο Ανέστης, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους οι Βέλγοι. Οι Κιτρινόμαυροι, από την πλευρά τους, έκαναν κάποια λαθάκια, είτε λόγω χαλάρωσης είτε λόγω άγχους όσο έβλεπαν ότι πλησίαζαν στον στόχο, αλλά ευτυχώς αυτά δεν προκάλεσαν πρόβλημα.

Η είσοδος του Γιόχανσον αντί του Λόπες έφερε την ΑΕΚ σε κάτι σαν 4-4-1-1 με τον Τσόσιτς να κινείται αριστερά, για να βγει στη συνέχεια ο Κλωναρίδης και να μπει ο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος στο 71′ θα μπορούσε να γράψει ασίστ με το τακουνάκι στον Γιόχανσον αλλά ο Σουηδός τελείωσε λάθος τη φάση, τόσο με το αδύναμο σουτ όσο κι επειδή θα μπορούσε να δώσει έτοιμο το 3-0 στον Χριστοδουλόπουλο, με την Ενωση να βλέπει ότι υπάρχουν χώροι προς εκμετάλλευση.

Και τους εκμεταλλεύτηκε στο 90′, αφού πρώτα χάθηκαν ευκαιρίες με τους Γαλανόπουλο και Αλμέιδα, με τον κορυφαίο Σιμόες να κάνει το 3-0 μέσα σε αποθέωση από το ΟΑΚΑ, το οποίο φώναξε ρυθμικά και το όνομα του… Αραούχο!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες (61′ Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (67′ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (78′ Γκάλο).

Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Παλάσιος (46′ Ρεφαέλοβ), Ενγκελς, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακάμπα, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν (46′ Κουλς), Ντένις (58′ Λιμπόμπε).

Πηγή: Gazzetta.gr

Share it