Search

Αγωνία τέλος για τους μαθητές ανακοινώθηκαν οι βάσεις! Τα μόρια των σχολών του Δημοκρίτειο στην Θράκη

Τέλος πήρε πλέον η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων φοιτητών, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι πίνακες είναι ήδη αναρτημένοι στο site του Υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δουν ακριβώς στη Σχολή στην οποία περνούν χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που ήθελαν ελαφρά άνοδο στις Ιατρικές, σταθερότητα στις Νομικές και καταβαράθρωση των Οικονομικών Σχολών.

Σε ό, τι αφορά στο Δημοκρίτειο και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, η Νομική είναι στα 17,515 μόρια, το ΤΕΦΑΑ στα 15,069, η Κοινωνική Διοίκηση-Πολιτικές Επιστήμες στα 13,476, το Ιστορίας-Εθνολογίας στα 12,855, η Ελληνική Φιλολογία στα 13,532, και το Οικονομικών Επιστημών στα 11,245.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Έβρο ειδικότερα, στις Σχολές της Αλεξανδρούπολης η Ιατρική κατέγραψε άνοδο 65 μορίων, η Μοριακή Βιολογία πτώση 148 μορίων, αλλά τα Παιδαγωγικά κατέγραψαν άνοδο άνω των 1.000 μορίων.

Στην Ορεστιάδα, το τμήμα Δασολογίας και Διαχειρισης Φυσικών Πόρων κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο άνω των 3.000 μορίων. Όσο για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, η φετινή βάση εισαγωγής σε αυτό είναι αυξημένη κατά 284 μόρια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ

Δείτε τις Βάσεις ΕΔΩ

Δείτε τη Συγκριτική Ανάλυση ΕΔΩ

 Πηγή: Xronos.gr

Share it