Search

Απίστευτο κάζο για Λουτσέσκου και ΠΑΟΚ στην Σουηδία αποκλεισμός “αυτοκτονία” απο την Έστερσουντ!

Παρά το πλεονέκτημα που του έδινε το σκορ (3-1) του ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ υπέστη μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας του (2-0) από την Έστερσουντ και αποκλείστηκε από το Europa League.

Στο ρεπορτάζ του αγώνα το Inpaok αναφέρει:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και προσπάθησαν να πιέσουν για να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους βάλει στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά προφανώς δεν είχαν την ποιότητα για να το κάνουν πράξη. Ο ΠΑΟΚ έδωσε μέτρα στο γήπεδο και οργάνωσε τα μετόπισθεν, χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστικά κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το παιχνίδι είχε σχετικά καλό ρυθμό αλλά δεν είχε φάσεις, ειδικά από τους Σουηδούς, οι οποίοι έφταναν μεν μέχρι τα όρια της αντίπαλης μεγάλης περιοχή, αλλά δεν έβγαζαν τελικές ενέργειες. Αντίθετα, ήταν η ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία στις ελάχιστες φορές που βγήκε μπροστά, ήταν επικίνδυνη και θα μπορούσε να σκοράρει με τον Τζάλμα ή τον Μακ που δεν ήταν εύστοχοι στα τελειώματά τους.

Το 0-0 ήταν άκρως δίκαιο πάντως για τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, κατά το οποίο ο Δικέφαλος “έπαιξε” με το σκορ του πρώτου αγώνα, κάνοντας παιχνίδι αναμονής και προσπαθώντας πρώτα να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και μετά να ψάξει για κάτι στην επίθεση.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες έχασαν από μια καλή ευκαιρία μέχρι το 60′, αλλά πέραν τούτου, δεν υπήρχαν σημαντικές φάσεις. Στο 60′, ο Ενρίκε πέρασε στη θέση του Μπίσεσβαρ, με τον Μακ να μεταφέρεται στον άξονα, πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Τα δεδομένα άλλαξαν τελείως στο 70′. Ο Γκόντος από εμφανή θέση οφσάιντ έκανε το 1-0 για την Έστερσουντ, μετατρέποντας έτσι το τελευταίο 20λεπτο σε… θρίλερ. Επτά λεπτά αργότερα ήρθαν τα ακόμα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκόντος και πάλι, ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε με σουτ το 2-0, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Ο Δικέφαλος έμοιαζε να τα έχει χαμένα, με τον Λουτσέσκου να βάζει τον Κουλούρη αντί του Τσίμιροτ στο 81′, και τον Λημνιό αντί του Μακ στο 86′. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Μάτος, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ και αποκλείστηκαν…

Έστερσουντ: Κεϊτά, Σόμι (Σέμα 60′), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι (Γουίντγκριν 67′), Έντουαρντς, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Χόπκατ (Μενσάρ 90′), Γκόντος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ (Κουλούρης 81′), Μπίσεσβαρ (Ενρίκε 60′), Τζάλμα, Μακ (Λημνιός 86′), Πρίγιοβιτς.

Share it