Search

Ισοπαλία με….Θρακιώτικο φόντο στο φινάλε της πρεμιέρας της Super League μεταξύ Ατρόμητου και Απόλλων Σμύρνης

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το Αθηναϊκό ντέρμπι του Ατρόμητου με τον Απόλλων Σμύρνης, αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Super League

Από ένα ημίχρονο είχαν στο Περιστέρι Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο μέρος, ενώ ήταν καλύτεροι και στην επανάληψη μέχρι το 70′.

Κατάφεραν να προηγηθούν με το τέρμα του Κιβρακίδη στο 46′, όμως οι λανθασμένες επιλογές και η πίεση του Απόλλωνα έφεραν την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι, πήραν έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελμπάζ…

Το ρεπορτάζ του αγώνα σύμφωνα με το Gazzetta.gr

Πιο ορεξάτος ο Ατρόμητος

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Φαίνεται πως η επιλογή του Κάναντι, να παρατάξει τελικά την ομάδα του με τέσσερις αμυντικούς βοήθησε τους Περιστεριώτες. Με τον Γιαννούλη και τα εξτρέμ να είναι αρκετά κινητικοί, ο Ατρόμητος απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία.

Πρώτη φορά στο 8′ με τον Ντάουντα η κεφαλιά του οποίου έφυγε λίγο έξω όπως και το σουτ του Ντιγκινί στο 15′. Στο 21′, οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν τον Κόβιτς να κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο πανέμορφο σουτ του Μανούσου.

Οι «μπλε», είχαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ, ο Κιβρακίδης έπιασε ένα δυνατό σου στο 34′ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης από κοντά ο Νταουντά, δεν κατάφερε να σκοράρει. Τελικά το ημίχρονο έμεινε στο 0-0, με τον Ατρόμητο να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Επανέναρξη και 1-0!

Αυτό που δικαιούταν ο Ατρόμητος και δεν το πήρε στο πρώτο μέρος το κατάφερε αμέσως με την επανέναρξη. Στο 47′, η μπάλα στρώθηκε στον Κιβρακίδη μετά από σουτ του Βασιλακάκη που κόντραρε και ο πρώτος με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό ανάγκασε τον Απόλλωνα να βγει από την άμυνα του και να ψάξει την ισοφάριση. Στο 58′, απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Καστιγιέχος να φεύγει άουτ, ενώ αυτό του Ντάσιου στο 67′ το μπλόκαρε ο Μίρκοβιτς.

Ενδιάμεσα, οι Περιστεριώτες απείλησαν για το 2-0, αλλά το σουτ του Ντιγκινί στο 60′ και η κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 68′ έφυγαν άουτ.

Απόλλωνας κυρίαρχος για ένα τέταρτο

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», το τελευταίο τέταρτο ήταν καλύτερη από τον Ατρόμητο. Όπως είπαμε βγήκε μπροστά να απειλήσει και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 74′. Ο Μάατσεν, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στην αναμέτρηση, με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Μίρκοβιτς να διώξει σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα κι ενώ ο Κάνατι με την αλλαγή του Ούμπιδες είχε χάσει όλο το κέντρο, ο Καστιγιέχος έστειλε την μπάλα άουτ.

3-5-2 ο Ατρόμητος και γκολ ο Απόλλων!

Αυτό που φαινόταν να έρχεται, τελικά ήρθε όταν ο Αυστριακός τεχνικός του Ατρόμητου έκανε ακόμα μια λανθασμένη αλλαγή! Αυτή τη φορά στο σύστημα. Πέρασε στο ματς τον Νάτσο, έβγαλε τον Μανούσο και έπαιξε με τρεις στόπερ. Μέχρι οι παίκτες του να βρουν τα πατήματά τους στα νέα δεδομένα, ήρθε ένα αχρείαστο φάουλ και η ισοφάριση!

Την εκτέλεση μετά από εντολή του Μάντζιου, ανέλαβε ο Ελμπάζ που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 86′ έκανε το 1-1. Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να αντιδράσει και δύο δικούς του βαθμούς, μένοντας στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Ούμπιδες (65′ Κυριακίδης), Μανούσος (81′ Νάτσος), Ντιγκινί (88′ Μενσά), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ντάουντα, Γιαννούλης

Απόλλων Σμύρνης (Άκης Μάντζιος): Κόβιτς, Κοντοές, Ντάσιος (85′ Ελμπάζ), Μάατσι (55′ Αλμπάνης), Σιατραβάνης (67′ Μάατσεν), Ανιέτε, Καστιγιέχος, Παπάζογλου, Κούρος, Μπαρτόλινι, Κονέ

Share it