Search

Αυτές είναι οι 32 ομάδες που θα μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης! Οι δύο όμιλοι της Β’ και ο χάρτης του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου!!!

Κάθε πέρσι και καλύτερα όσον αφορά τις συμμετοχές των ομάδων στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης,  με τις ομάδες χρόνο με τον χρόνο να λιγοστεύουν και τους παράγοντες μην μπορώντας να αντέξουν οικονομικά να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο.

Σε αυτό σαφέστατα έχει επηρεάσει η κρίση καταρχάς και κατα δεύτερον και βασικότερο η αδιαφορία του ίδιου του κράτους και της Ομοσπονδίας που αντί να βοηθά και να προάγει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κάνει το ακριβώς αντίστροφο οδηγώντας τον με μαθηματική ακρίβεια στον…γκρεμό.

Συνολικά μόλις 32 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, σε μια απο τις μικρότερες που έχουν υπάρξει στο ερασιτεχνικό της Ξάνθη, με τις 14 εξ’ αυτών να μετέχουν στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, και τις υπόλοιπες 18 μετά την συγχώνευση τριών κατηγοριών να σχηματίζουν την Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Το ευτύχημα είναι πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν 2-3 σύλλογοι στην Α’ κατηγορία θα μετέχουν όλοι κανονικά, εν αντίθεση με την Β’ κατηγορία που απο τις αρχικά 23 ομάδες δεν θα κατέβουν οι Ορφέας Ν. Αμισσού(θυμηθείτε ΕΔΩ), Ελπίδες Ξάνθης(θυμηθείτε ΕΔΩ), Μέλισσα(θυμηθείτε ΕΔΩ) αλλά και οι Ένωση Ελπίς Σουνίου και ΠΑΣ Φιλίων.

Στην Α’ κατηγορία τα πράγματα είναι απλά και γνωστά, παίζουν όλοι με όλους με τον πρωταθλητή στο τέλος της σαιζόν να ανεβαίνει απευθείας στην Α’ κατηγορία και τους δύο τελευταίους να υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία, ενώ ανάλογα με την παρουσία των Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου στην Γ’ Εθνική θα εξαρτηθεί αν θα υποβιβαστεί και άλλη ομάδα απο την Α’ στην Β’ της ΕΠΣ Ξάνθης.  Στην Α’ κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα παραμείνουν 14 ομάδες.

Στην Β’ κατηγορία οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους, με τον πρωταθλητή κάθε ομίλου να παίρνει απευθείας την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου. Ενώ σε περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι ομάδες της Ξάνθης που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας δεν υποβιβαστούν, τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ (μονός) των ομάδων που κατέλαβαν την 2η θέση στους ομίλους της Β’ κατηγορίας. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί υποχρεωτικά αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας σε ημερομηνία και γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό όπως αναφέρει και η προκήρυξη, εκεί υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ κατηγορία τόσες ομάδες όσες απαιτούνται για να συμπληρωθεί το σύνολο των δώδεκα ομάδων (12) που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018- 2019. Μετά τον υποβιβασμό τυχόν ομάδων μας από την Γ’ Εθνική κατηγορία στην Α’ τοπική κατηγορία, την άνοδο ή όχι του πρωταθλητή μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία, τον υποβιβασμό των ομάδων από την Α’ κατηγορία στην Β’ κατηγορία, την άνοδο των ομάδων από την Β’ κατηγορία στην Α’ κατηγορία, θα υποβιβαστούν τόσες ομάδες από την Β’ κατηγορία στην Γ’ κατηγορία ώστε ο αριθμός των ομάδων της Β’ κατηγορίας για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να είναι δώδεκα (12). Μετά την λήξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας εφόσον αυτό απαιτείται θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ (μονός αγώνας) και για την άνοδο και για τον υποβιβασμό. Οι ομάδες που υποβιβάζονται σχηματίζουν την Γ’ κατηγορία.

Πάμε τώρα να δούμε ποιες είναι οι 32 ομάδες που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, και κυρίως να δούμε πως χωρίζονται οι δύο όμιλοι της Β’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Sportsaddict.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ, ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ, ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ, ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ, ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ, ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΚΕΝΤΗΤΗ, ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ                                                                                 Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ                                                            ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΗΣΕΑΣ

ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ                                                               ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ                                                         Α.ΠΟ. ΞΑΝΘΗΣ

ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ                                                                  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ                                                    ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ

ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ                                                       ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. ΧΡΥΣΑΣ

ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ                                                                       ΑΕΤΟΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ Π. ΚΑΤΡΑΜΙΟΥ                                                 ΑΠΟΞ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

ΣΜΙΝΘΗ                                                                                     ΚΟΤΥΛΗ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Share it