Search

Συμφώνησαν επιτέλους Super League και Nova με αμοιβαίες υποχωρήσεις και κερδισμένες τους “12” της Λίγκας!

Οριστική -έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις- είναι η συμφωνία ανάμεσα στη Super League και τη NOVA, με τους «12» να καλύπτονται από έξτρα κονδύλι του συνδρομητικού και τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών και αμοιβαίες υποχωρήσεις ένα 24ωρο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, Super League και NOVA συμφώνησαν στα χορηγικά δεδομένα της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα, η απαίτηση του συνδρομητικού για μείωση 18% στα έσοδα που λαμβάνουν οι ομάδες από την κεντρική διαχείριση έγινε τελικά αποδεκτή.  Ωστόσο αυτό δεν συνέβη χωρίς ανταλλάγματα κυρίως προς τους 12 «μικρομεσαίους», που είχαν και τις πιο μεγάλες αντιρρήσεις όλο αυτό το διάστημα.

Ως αντιστάθμισμα της μείωσης των τηλεοπτικών εσόδων, λοιπόν, συμφωνήθηκε η NOVA να δώσει ως χορηγία 1,2 εκατ. ευρώ μόνο μόνο προς τις 12 συγκεκριμένες ομάδες της Super League, οι οποίες παράλληλα θα λάβουν άλλες 800.000 ευρώ από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και της Dimera.

Αυτά τα συνολικά 2 εκατ. ευρώ ξεκαθαρίζεται ότι αφορούν έσοδο το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για τους 12 «μικρομεσαίους» της Super League.  Η NOVA θα δώσει συνολικά περίπου 30 εκατ. ευρώ στη Λίγκα, έπειτα από τη μείωση του 18%. Ποσόν που ο συνεταιρισμός ζήτησε από το συνδρομητικό κανάλι να παραμείνει και για τη σεζόν 2018-19, χωρίς άλλη μείωση.

Το σχετικό δελτίο τύπου της Λίγκας αναφέρει:

“Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων του Α’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

2/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός) η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Forthnet/Nova.

Share it