Search

Δημήτρης Ερμείδης: Απο τον Αρίωνα Ξάνθης στο «σχολείο» του Νίκου Ζήση και πανέτοιμος για μεγαλύτερες προκλήσεις!

Η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης ετοιμάζει την τελευταία διετία έναν πλέι μέικερ τόσο εύστροφο, που θεωρείται βέβαιο ότι θα πραγματοποιήσει σεβαστή επαγγελματική καριέρα στο εγγύς μέλλον.

Ο λόγος γίνεται για τον γεννημένο το 2000 Δημήτρη Ερμείδη, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τους Σωτήρη Νικολαϊδη, Νίκο Ζήση κι υπόσχεται να την παραδώσει με ασφάλεια στον επόμενη γενιά της ιστορικής ομάδας. Τη ΧΑΝΘ έχουν υπηρετήσει μεταξύ άλλων οι Μίμης Τσικίνας, Συμεών Μαυροσκούφης, Γιάννης Φουρουτζόπουλος, Τάκης Ταλιαδώρος, Θόδωρος Ροδόπουλος, Λάκης Τσάβας, Ανέστης Πεταλίδης, Παντελής Δέδες, Μιχάλης Γιαννουζάκος και Γιώργος Τρόντζος.

Ο ύψους 1μ.87 Ερμείδης κατάγεται από την Ξάνθη, όπου έπαιξε για πρώτη φορά μπάσκετ στην Ασπίδα, προτού μετακινηθεί στον Αρίωνα με τη φανέλα του οποίου έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα την Άνοιξη του 2015, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Πτολεμαϊδα. Εκεί, πρωταθλητής είχε στεφθεί ο Παναθηναϊκός και πολυτιμότερος παίκτης είχε αναδειχθεί ο Γιώργος Παπαγιάννης, έχοντας στο πλευρό του τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Μιχάλη Λούντζη. Πάντως, τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης είχε κερδίσει ένας άλλος Ερμείδης, ο Πάνος, ο οποίος είπε δημοσίως πως ο μικρός αδερφός του ήταν καλύτερος παίκτης από εκείνον!

Η πόλη της Ξάνθης ήταν αδύνατο να κρατήσει περισσότερο τα δύο αδέρφια, τα οποία έφυγαν για τη ΧΑΝΘ, όπως είχαν κάνει παλιότερα οι συντοπίτες τους Θανάσης Πανδρακλάκης του Πανελλήνιου και Τάσος Κοτζαγκιαουρίδης του Άρη. Ο Δημήτρης ενίσχυσε την τελευταία διετία όχι μόνο το παιδικό και το εφηβικό, αλλά και την ανδρική ομάδα της ΧΑΝΘ στα πρωταθλήματα πρώτα της Γ’ και κατόπιν της Β’ εθνικής παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ως επιβράβευση το περασμένο καλοκαίρι φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Παίδων στο ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο Δημήτρης Ερμείδης χαρακτηρίζεται «παίκτης του προπονητή». Ο 17χρονος είναι θετικός χαρακτήρας. Δίνει πάντα όλο του τον εαυτό για το καλό της ομάδας και κάνει ό, τι του ζητούν από την άκρη του πάγκου. Οι προπονητές του δεν κρύβουν ότι χαίρονται να τον έχουν παίκτη. Ο Ερμείδης πιέζει ασταμάτητα τον αντίπαλο πλέι μέικερ και αγωνίζεται παθιασμένα. Διαθέτει γρήγορα χέρια και πόδια. Επίσης, έχει την ικανότητα να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τους αντιπάλους. Από την άλλη, ο ύψους 1μ.87 point guard χρειάζεται δουλειά σε ό,τι αφορά στον όγκο και τη δύναμη, προκειμένου να αντέξει την πίεση που υπάρχει στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ο Ερμείδης δεν είναι ο πιο ταλαντούχος πλέι μέικερ που έχει εμφανιστεί ποτέ. Θεωρείται, όμως, από τους πιο εύστροφους. Κι όσοι έχουν δει τον 17χρονο άσσο της ΧΑΝΘ να ακονίζει το μυαλό του στον ελεύθερο χρόνο του, λύνοντας τον κύβο του Ρούμπικ ή, παίζοντας σκάκι με φίλους, στοιχηματίζουν ότι αν μείνει υγιής, θα πετύχει.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

A-E

1

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Α+

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Α, Α, Α

2

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Α+

ΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΑΘΟΣ

Α, Α, Α

3

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Α-

ΤΑΧΥΤΗΤΑ-ΔΥΝΑΜΗ-ΑΛΤΙΚΟΤΗΤΑ

Α+, Α-, Α-

4

FOOTWORK

Α

5

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΛΑΣ

Α

ΥΠΟΔΟΧΗ- ΠΑΣΑ

Α, Α

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ-ΑΛΛΑΓΗ ΡΥΘΜΟΥ

Α, Α

6

ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Α-

ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ-ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Α-, Α

7

ΑΤΟΜΙΚΗ / ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Α-, Α-

SPRINT BACK-ΑΜΥΝΤΙΚΟ TRANSITION

Α, Α-

ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ – ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Α, Α-

8

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Β+

BOX OUΤ-ΑΜΥΝΤΙΚΟ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

Β+, Β+, Β+

ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Α, Α

9

ΣΟΥΤ

Α-

ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ – ΣΟΥΤ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ – ΣΟΥΤ ΣΕ ΣΤΑΣΗ

Α-, Β+, Α-

10

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Α-

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ-ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Α, Α

ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Α-, Α

Αφιέρωμα: Του Γ. Μάνθου http://www.eurohoops.net/

Share it