Search

Αλεξανδρούπολη: Φωτιά σε σκουπιδότοπο κοντά στην Εγνατία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή τη στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε ανενεργό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην περιοχή της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα & 35 άτομα πεζοπόρο, ενώ μέχρι και τη δύση του ηλίου, από αέρος επιχείρησαν δύο PZL, ένα CL415 και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο φέρεται να δήλωσε βλάβη κατά τη διάρκεια των ρίψεων νερού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μακριά από κατοικημένη περιοχή, ωστόσο υπάρχει πυκνή θαμνώδης βλάστηση η οποία δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Ωστόσο, πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, η φωτιά λίγο πριν τις 9 το βράδυ είχε περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας αν και ο βαθμός επικινδυνότητας για αναζωπύρωση είναι σε υψηλά επίπεδα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο 9ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης, ανάμεσα στην Εγνατία και την επαρχιακή οδό στον παλιό σκουπιδότοπο, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί μέχρι στιγμής μόνο ξερά χόρτα και πουρνάρια, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ελαιόδεντρα.

Το σημείο είναι δύσβατο, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσβεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share it