Search

Οι 28 ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ξάνθης! Ο τρόπος διεξαγωγής και οι ημερομηνίες κλειδιά

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της ποδοσφαιρική σαιζόν έχουν μπει οι ομάδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, με τον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣ Ξάνθης να ανοίγει την αυλαία της χρονιάς.

Μετά την προσθήκη των δύο εκπροσώπων του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική στο Κύπελλο Ερασιτεχνών(θυμηθείτε ΕΔΩ) ο αριθμός των ομάδων αυξήθηκε στις 28, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός καθώς παρά τις ανησυχίες που υπήρχαν συνολικά 12 ομάδες της Β’ κατηγορίας δήλωσαν συμμετοχή στον θεσμό του Κυπέλλου.

Στην Α’ φάση οπού τα παιχνίδια θα είναι νοκ άουτ θα μπουν στην κληρωτίδα όλες οι ομάδες ανεξαρτήτως κατηγορίας, και συνολικά θα κληρωθούν 12 ζευγάρια αγώνων με τους 12 νικητές μαζί με τις 4 ομάδες που θα κληρωθούν να περάσουν άνευ αγώνα θα προκριθούν στην Β΄φάση του θεσμού.

Στην Β’ φάση μπαίνουμε στην διαδικασία των ομίλων οπού οι ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 4 ομάδων, απο τους οποίους οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ξάνθης. Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών αγωνιστικών ημερών.

Οι αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του κυπέλλου θα διεξαχθούν σε διπλές συναντήσεις. Μετά
από κλήρωση θα ορισθούν τα ζευγάρια με γηπεδούχο σωματείο αυτό που θα κληρωθεί πρώτο. Θα δοθεί από ένας
αγώνας στην έδρα κάθε ομάδας. Ενώ ο μεγάλος τελικός μετά απο τέσσερα χρόνια φαίνεται πως θα επιστρέψει στο γήπεδο του ΑΟΞ, αν και βέβαια η Ένωση μαζί με τις δύο φιναλίστ έχουν την δυνατότητα αλλαγής έδρας του τελικού.

Όπως τονίσαμε εξ’ αρχής η κλήρωση για την Α’ φάση του Κυπέλλου θα γίνει την Δευτέρα 21 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ενωσιακού γηπέδου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ενώ τα 12 παιχνίδια της Α’ φάσης θα γίνουν το διήμερο 26-27 Αυγούστου. Ενώ αυτά των ομίλων οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί είναι: 1η αγωνιστική(9-10/9), 2η αγωνιστική(13-14/9), 3η αγωνιστική( 16-17/9).

Αναλυτικά οι 28 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα του Κυπέλλου την Δευτέρα:

Γ’ Εθνική

1) Ορφέας Ξάνθης

2) Άρης Αβάτου

Α’ Κατηγορία

3) Ασπίδα Ξάνθης

4) Αναγέννηση Θαλασσιάς

5) Ηρακλής Ζυγού

6)  Εχίνος Σπορ

7) ΑΟ Βιστωνίδα

8) Αστέρας Μαγικού

9) Άρης Πετεινού

10) Νέστος Κύρνου

11) ΑΕ Ξάνθης

12) Απόλλων Ξάνθης

13) Κεντητή

14) Ερμής Μάνδρας

15) Άτλας Σελίνου

16) Παύλος Μελάς Κουτσού

Β’ Κατηγορία

17) Κεσσάνη Ερασμίου

18) Ελπίς Γενησέας

19) Δόξα Μυρωδάτου

20) Φίλιππος Δροσερού

21) Εθνικός Κιμμερίων

22) ΑΠΟ Ξάνθης

23) Αετός Τοξοτών

24) Ατρόμητος Χρύσας

25) Απόλλων Διομήδειας

26) Ασπίς Πηγαδίων

27) Δόξα Σταυρούπολης

28) Αετός Γοργόνας

Share it