Search

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση με ανατροπή ο Ολυμπιακός! Τα αποτελέσματα των πλέι οφ του Champions League

Είχε γκίνια, αλλά απάντησε με Φορτούνη και καρδιά! Χάνοντας ευκαιρίες στο α’ μέρος και μένοντας πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός γύρισε τούμπα τη Ριέκα (2-1) και με γκολ στο 93′ πήρε προβάδισμα πρόκρισης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη.

Ο 25χρονος περνώντας στο ματς στο 66′ χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα και ένα άγγιγμα της μπάλας για να ξεκλειδώσει τη Ριέκα προσφέροντας την ασίστ στον Οφόε και για… κερασάκι στην τούρτα από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση για να φτάσει τελικά ο Ολυμπιακός στην ανατροπή και να επικρατήσει τελικά 2-1 της Ριέκα, με το… buzzer-beater του Ρομαό στο 93′.

Με αυτόν τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν το σοκ, καθώς αφού έχασαν σωρεία ευκαιριών στο α’ μέρος και χωρίς να απειληθούν στο παραμικρό σε αυτό το χρονικό διάστημα, δέχθηκαν το γκολ από τον Χέμπερ (που ήταν η μισή Ριέκα) στο 42′, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο 83′ αποβλήθηκε (σωστά) με δεύτερη κίτρινη Ζούτα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτα να «σφυροκοπά» αδιάκοπα. Μέσα σε όλα, οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι στο 90′ σε κεφαλιά του Ανδρούτσου και στο 95′ ο Μπεν ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τσβάιερ δεν υπέδειξε την παράβαση.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο – Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης – Ζιλέ, Οφόε (79’ Ανδρούτσος) – Καρσελά, Μάριν (75’ Πάρντο), Σεμπά (65’ Φορτούνης) – Μπεν.

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα – Βέτσοβιτς, Τζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα – Μπράνταριτς, Μάλες – Χέμπερ (88’ Μάρτιτς), Μίτσιτς, Γκοργκόν (77’ Τσίρνιτς) – Γκαβράνοβιτς (72’ Γέλιτς).

Κέρδισαν τα φαβορί με Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη να κάνουν το πρώτο βήμα, νίκη με ανατροπή για Μπερ Σεβά

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Σέλτικ ήταν η πιο… άνετη της βραδιάς, καθώς σάρωσε με το εμφατικό 5-0 την Αστάνα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Καζακστάν, με τους Ρόγκιτς (32’) Σινκλέρ (42’, 60’), Φόρεστ (79’) και Γκρίφιθς (88’) να σκοράρουν στο… πάρτι των Σκωτσέζων -και την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις από την περσινή σεζόν.

Στο «Σαν Πάολο», η Νάπολι ήταν εμφανώς ανώτερη από την άπειρη Νις και με γκολ των Μέρτενς (13’) και Ζορζίνιο (70’ πεν.) επικράτησαν 2-0 των Γάλλων, που τελείωσαν το ματς με δέκα, λόγω αποβολών των Πλεά και Κοζιελό στο τέλος.

Σπουδαία νίκη για τη Σεβίλλη, που πέρασε με 2-1 από την βροχερή Κωνσταντινούπολη και την έδρα της Μπασάκσεχιρ. Τα γκολ για τους Ανδαλουσιάνους πέτυχαν οι Εσκουδέρο (16’) και Μπεν-Γεντέρ (84’), με τον Έλια (64’) να ισοφαρίζει προσωρινά.

Τέλος, στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι της βραδιάς, η Μπερ Σεβά ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από το 10’ και με δύο γκολ από Νουακαέμε (12’) και Τζέντεκ (45’ πεν.) επικράτησε 2-1 της Μάριμπορ, με τον επαναληπτικό της Σλοβενίας, ωστόσο, να παραμείνει ανοιχτός.

Πηγή: Sport-fm.gr

Share it