Search

Μετάλλια και επιτυχίες για τους σκακιστές του Εθνικού στην Καβάλα!

Πρωταγωνίστησαν οι σκακιστές από τον Εθνικό και την Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης στους 2 από τους 3 Ομίλους του 26ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας, που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2017 με την συμμετοχή συνολικά 297 παικτών από 25 χώρες!

Ασημένιο στον Β΄ Όμιλο

Την 2η θέση και το Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον Β΄ Όμιλο, σε ισοβαθμία με τον 1ο Αθανάσιο Σαμάκα από την Θεσσαλονίκη!

Η σκακίστρια του Εθνικού, μέλος της Ομάδας του, που φέτος έπαιξε στην σκακιέρα της 18άρας στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, πέτυχε 7,5 βαθμούς στου 9 αγώνες, σημειώνοντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Ισοβάθμησε στον Β΄ Όμιλο με τον 1ο και κατετάγη 2η μετά την άρση των κριτηρίων. Ξεκίνησε από την 13η θέση στην αρχική κατάταξη και κατέλαβε την 2η θέση στο βάθρο των νικητών!

Στον Β΄ Όμιλο συμμετείχαν 158 παίκτες από 5 χώρες. Εξαιρετικές ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοίπων παικτών της Αλεξανδρούπολης σε αυτόν τον Όμιλο.

Ο Γεράσιμος Βαλλιάνος κατέκτησε την 9η θέση στην Γενική Κατάταξη μετά την άρση των κριτηρίων, αφού υπήρχε ισοβαθμία στην 6η θέση!!! Πέτυχε 6,5 βαθμούς στους 9 αγώνες, ενώ ξεκίνησε από την 17η θέση!!!
Ο σκακιστής του Εθνικού σημείωσε 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Ο Βαλέριος Νάσος επίσης με 6 βαθμούς στους 9 αγώνες, σκαρφάλωσε 51 θέσεις από την αρχική κατάταξη!!! Ξεκίνησε από την 74η θέση και κατέκτησε την 23η(!!!), πετυχαίνοντας 5νίκες , 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Ο σκακιστής του Εθνικού που φέτος είχε την σκακιέρα του 12αρη στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, κατάφερε στο τουρνουά αυτό να συγκεντρώσει 100,4 μονάδες Διεθνών ΕΛΟ!!!!

Χάλκινο στον Γ΄ Όμιλο και Κύπελλο ηλικιακής κατηγορίας

Το «νέο αίμα» στο σκάκι της Αλεξανδρούπολης, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και γεννά υψηλές προσδοκίες.

Την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στον Γ΄ Όμιλο ο Χρήστος Χασάπης της Σκακιστικής Κίνησης Αλεξανδρούπολης, με 7 βαθμούς στους 9 αγώνες!

Ο 9χρόνος σκακιστής ξεκίνησε με μια ήττα το τουρνουά και ήταν και η μοναδική του. Είχε το ψυχικό σθένος να ξεπεράσει το αρνητικό αποτέλεσμα, να ανακάμψει και να τερματίσει στους υπόλοιπους 8 γύρους αήττητος, όπως του άξιζε, σημειώνοντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Έτσι ανέβηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την 3η θέση με μισό βαθμό διαφορά(!!!) από τους δυο πρώτους που ισοβάθμησαν.

Στον ίδιο Όμιλο ο 7χρόνος Γεώργιος Γκόγκολας του Εθνικού πήρε το Κύπελλο της ηλικιακής κατηγορίας Κ8(!!!!), ενώ τερμάτισε 9ος στην Γενική κατάταξη με 5βαμούς στους 9 αγώνες! Ο νεαρός παίκτης του Εθνικού σημείωσε 4νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες .

Συμμετείχε επίσης και ο ταλαντούχος Σωκράτης Γωνιάδης που έκανε 3 νίκες στους 5 αγώνες(!!!), αλλά δεν συμμετείχε στους υπόλοιπους 4 γύρους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των συνοδών του.

Να σημειωθεί ότι στον Γ΄ Όμιλο συμμετείχαν 29 παίκτες από 3 χώρες, γεννημένοι μετά την 1/1/2006.

Α΄ Όμιλος

Στο πολύ δυνατό Α΄ Όμιλο συμμετείχε ο Κωνσταντίνος Μαρκίδης που κατέχει την 2η σκακιέρα στην Ομάδα του Εθνικού.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκίδης σημείωσε 5,5 βαθμούς στους 9 αγώνες κατακτώντας την 21η θέση, αφήνοντας πίσω του 28 τιτλούχους, ενώ βγήκε αλώβητος από πλευράς Διεθνών ΕΛΟ, συγκεντρώνοντας μάλιστα 7,2 μονάδες!

Πέτυχε 4 νίκες, μια εκ των οποίων επί του Oγγρού Grand Master Fodor Tamas Jr. 2502 Διεθνή Έλο. Τρεις ισοπαλίες, με τον International Master Moskalenko Alexander Ρώσος 2528 Διεθνή Ελο, με τον Fide Master Έλληνα, Χριστοδούλου Παναγιώτη 2252 Διεθνή Έλο, και τον Γεώργιο Κανακάρη 2359 Διεθνή Έλο. Και είχε δύο ήττες από τον GM Dobrov Vladimir που κατετάγη 3ος με 7/9 και από τον ΙΜ Livaic Leon που κατετάγη 8ος.

Στον Α΄ Όμιλο συμμετείχαν 107 παίκτες από 21 χώρες εκ των οποίων οι 42 ήταν τιτλούχοι, μεταξύ των οποίων 10 GM, 13 IM, 3 γυναίκες GM και 2 γυναίκες IM, ενώ ο Μέσος Όρος Έλο ήταν 2210!

• Στον Β΄ Όμιλο συμμετείχαν επίσης οι : Αντώνογλού Χρήστος με 5,5/7, Χρυσάφης Ιωάννης με 5/8, Βαρσαμούδης Ιωάννης 4,5/8, Χασάπης Κωνσταντίνος με 3/9 Χατζηλιάδης Χαράλαμπος με 1/2.

 

Share it