Search

Η ΕΠΟ θα αποφασίσει για την 18η ομάδα της Football League! Μειώνονται οι ομάδες απο την επόμενη χρονιά

Τομές και αλλαγές στη δομή και λειτουργία της Football League σκέφτεται η διοργανώτρια αρχή και αρκετές προθέσεις διαφοροποιήσεων έπεσαν στο τραπέζι στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων (απουσίασε ο Αγροτικός Αστέρας, που δεν «κατεβαίνει» και η Βέροια που δεν είχε απεσταλμένο) συζήτησαν για την προκήρυξη και θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους στο επόμενο συμβούλιο. Το δεδομένο είναι ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, αποφασίστηκε μείωση ομάδων για τη μεθεπόμενη σεζόν, 2018-2019, σε 16 από 18.

Από τη Φούτμπολ Λιγκ «ανεβαίνουν» κανονικά δυο στη Σούπερ Λίγκα (ισάριθμες υποβιβάζονται από εκεί στη δεύτερη κατηγορία), ενώ η διαφορά έγκειται στον υποβιβασμό έξι ομάδων τη νέα χρονιά αντί για τέσσερις, ώστε με την άνοδο 4 συνολικά από τους 8 ομίλους της Γ΄ Εθνικής να προκύψει η μείωση. Φυσικά, δεν προβλέπονται μπαράζ ανόδου και σωτηρίας, ενώ αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις της ΕΠΟ για το θέμα αδειοδοτήσεων. Ως τώρα υπάρχει απεριόριστος αριθμός Ελλήνων κάτω των 23 για μη αδειοδοτημένες ομάδες, τρεις ξένοι κάτω των 23 ετών και ελευθερία σε κοινοτικούς, για χρήση όμως σε κάθε ματς μέχρι δυο.

Οι 17 ομάδες πλήρωσαν το αντίτιμο για το παράβολο συμμετοχής, ενώ η διοργανώτρια έστειλε αίτημα-ερώτημα στην ΕΠΟ, για εφαρμογή άρθρου 4, περί αναλογικότητας. Η Ομοσπονδία θα κληθεί να αποφασίσει αν κάποια ομάδα που υποβιβάστηκε, εν προκειμένω ο Πανελευσινιακός, που έχει έννομο συμφέρον (εκπροσωπήθηκε από τους αδερφούς Δημόπουλου), παραμείνει ως 18η ομάδα, αν η σέντρα γίνει με 17 συλλόγους ή αν ανέβει κάποια ακόμα, από τις δευτεραθλήτριες της Γ΄ Εθνικής (Δόξα Δράμας, Ιωνικός, Χαλκίδα, Καραϊσκάκης).

Αν υπάρξει αίσιο τέλος στις επαφές για χορηγίες, η πρώτη σέντρα ίσως γίνει στις 23-24/9, διαφορετικά «μεταφέρεται» για μια εβδομάδα μετά. Η ΕΡΤ έχει συμβόλαιο σε ισχύ για τα τηλεοπτικά, οι μπάλες θα είναι «NIKE», ενώ υπάρχει εκκρεμοδικία για Χανιά και Καλλιθέα, με τον ΑΟΧ να περιμένει δικαίωση στο Διαιτητικό και επιστροφή των βαθμών. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν οι κ.κ. Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Καρυπίδης (Άρης), Γιακουμίδης-Χατζηιωάννου (Απόλλων Πόντου), Νικόλτσιος-Γιαννόπουλος (Πανσερραϊκός), Ρέλλας (Παναιγιάλειος), Σβαρνόπουλος (Αιγινιακός), Τσάλος (ΟΦΗ), Μαντζανάς-Πασπαλιάρης (Απόλλων Λάρισας), Μπούρμπος (Καρδίτσα), Μελάς-Μαυρονάσιος (Χανιά), Καρακασίδης (Καλλιθέα), Χρυσικόπουλος (Παναχαϊκή), αλλά και εκπρόσωπος της νέας διοίκησης του Εργοτέλη. Στις 7/8 λήγει η διορία δηλώσεων συμμετοχής στο κύπελλο και στις 11 του μήνα η κλήρωση για τις δυο πρώτες φάσεις του θεσμού.

Πηγή: arenafm.gr

Share it