Search

Ο Θρακιώτης μέλος της ΠΑΕ Ξάνθη που τιμήθηκε ως “ήρωας” απο τον Αντιστράτηγο Καμπά!!!

Τρεις οπλίτες θητείας βράβευσε ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Καθώς οι συγκεκριμένοι οπλίτες έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Ανάμεσα στους ήρωες αυτούς, βρισκόταν και ο φυσιοθεραπευτής των Ακαδημιών της ΠΑΕ Ξάνθη, Αλέξανδρος Βαρνταπετιάν που μαζί με τον Δημήτρη Χατζέλα στις 29 Ιουλίου παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ Κεραμωτής. Συγκεκριμένα, μετά την διαπίστωση απώλειας σφυγμών, προχώρησαν σε τεχνικές αναπνοές, σύμφωνα με τη μέθοδο «ΚΑΡΠΑ», με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.

Ο τρίτος οπλίτης που τιμήθηκε ήταν ο Γιώργος Κουτρουλός καθώς στις 4 Ιουλίου και ενώ εκτελούσε υπηρεσία ως ναυαγοσώστης στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής,  επενέβη έγκαιρα βγάζοντας στην αμμουδιά λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας του ΚΑΑΥ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Ο Αλέξανδρος Βαρνταπετιάν που τα τελευταία χρόνια, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην φυσιοθεραπεία στο Αίγιο, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΠΑΕ Ξάνθη κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Ενώ έχει αποδείξει πολλές φορές και στην παρουσία του στην ΠΑΕ τις άριστες γνώσεις του στο θέμα της διάσωσης με καίριες παρεμβάσεις αρκετές φορές ενώ κομβική έχει υπάρξει η παρουσία του και σε αγώνες του τοπικού πέρσι οπού έδωσε το παρών.

Share it