Search

Τεράστια πρόκριση του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Βιτορούλ του Ερέα! Οι 15 ομάδες που πέρασαν στα πλέι οφ του Champions Leagu

Συμπληρώθηκε το παζλ των 15 ομάδων που προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Champions League και θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ανάμεσά τους φυσικά οι Ολυμπιακός, ΑΠΟΕΛ που πέταξαν εκτός τις Παρτιζάν και Βιτορούλ αντίστοιχα, ενώ δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ, η οποία αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.  Οι δέκα που πέρασαν από το δρόμο των πρωταθλητών θα διασταυρωθούν μεταξύ τους για τα πέντε «τυχερά» εισιτήρια στους ομίλους του Champions League

Από την άλλη, οι πέντε που μπήκαν στα πλέι οφ από το δρόμο των μη πρωταθλητών (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιουνγκ Μπόις, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μπασακσεχίρ, Νις) θα κοντραριστούν με τις Νάπολι, Σεβίλλη, Λίβερπουλ, Χόφενχαϊμ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι οποίες είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους εκεί μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων τους. Για την ακρίβεια, όλες, πλην των Μοσχοβιτών, οι οποίοι λόγω της υψηλής βαθμολογίας τους στην UEFA θα «μπουν» στο γκρουπ των ισχυρών (μαζί με Λίβερπουλ, Σεβίλλη, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Νάπολι) κι ως εκ τούτου θα πέσουν σε πιο βατό αντίπαλο.

Από τα σημερινά αποτελέσματα ξεχωρίζει το 2-2 που πήρε η Νις μέσα στην Ολλανδία, στέλνοντας τον Άγιαξ στα πλέι οφ του Europa League, η νέα μεγάλη πρόκριση της Χάποελ Μπερ Σεβά (υποψήφια αντίπαλος Ολυμπιακός) μέσα στη Βουλγαρία και παρά την ήττα της με 3-1 από τη Λουντογκόρετς, όπως και η πρόκριση της Γιουνγκ Μπόις επί της Ντιναμό Κιέβου, με το… χρυσό γκολ (για το 2-0) να έρχεται στην εκπνοή.

Με εντυπωσιακό τρόπο και τρία τέρματα στην παράταση ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη κέρδισε με 4-0 την Βιτορούλ του πρώην μέσου της Ξάνθης, Ερέα, και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα του γ’ προκριματικού γύρου στο δρόμο των πρωταθλητών

Σερίφ Τίρασπολ-Καραμπάγκ 1-2 (0-0)

ΑΠΟΕΛ-Βιτορούλ 4-0 (0-1)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σλάβια Πράγας 2-1 (0-1)

Κοπεγχάγη-Βαρντάρ Σκοπίων 4-1 (0-1)

Χαφναρφιόρντουρ-Μάριμπορ 0-1 (0-1)

Λέγκια Βαρσοβίας-Αστάνα 1-0 (1-3)

Ολυμπιακός-Παρτιζάν 2-2 (3-1)

Ριέκα-Σάλτσμπουργκ 0-0 (1-1)

Ρόζενμποργκ-Σέλτικ 0-1 (0-0)

Λουντογκόρετς-Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1 (0-2)

*Με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν, σε παρένθεση τα σκορ του πρώτου αγώνα

Τα αποτελέσματα του γ’ προκριματικού γύρου στο δρόμο των μη πρωταθλητών

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΑΕΚ 1-0 (2-0)

Μπασακσεχίρ-Κλαμπ Μπριζ 2-0 (3-3)

Γιουνγκ Μπόις-Ντιναμό Κιέβου 2-0 (1-3)

Βικτόρια Πλζεν-Στεάουα Βουκουρεστίου 1-4 (2-2)

Άγιαξ-Νις 2-2 (1-1)

*Με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν, σε παρένθεση τα σκορ του πρώτου αγώνα

Share it