Search

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Η “μαγική” φουρνιά ταλέντων του Αρίων Ξάνθης ξανά στο ίδιο γήπεδο!!

Την ευκαιρία να θυμηθούν τις πρόσφατες μαγικές στιγμές που έζησαν με την φανέλα του Αρίων Ξάνθης είχαν μερικά απο τα σπουδαιότερα ταλέντα που ανέδειξε η Ακαδημία του Αρίωνα, αλλά και το next big thing της ομάδας.

Η συνάντηση που άλλου απο το κλειστό γυμναστήριο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” εκεί που οι προπονητές του Αρίωνα όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν σκληρά στα τμήματα Υποδομής ενώ τα τελευταία χρόνια δίνουν ιδιαίτερη έμφαση ώστε το αντρικό τμήμα του συλλόγου που μετέχει στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ να βασίζεται σε παιδιά που βγαίνουν απο τα τμήματα Εφήβων και Παίδων του συλλόγου.

Μάλιστα να σημειώσουμε πως τόσο ο Αντώνης Ζαμπάκης όσο και τα αδέρφια Παναγιώτης και Δημήτρης Ερμείδης, ο Ματθαίος Θεοδωρόπουλος, Χαράλαμπος Σαββουλίδης αλλά και το επόμενο “αστεράκι” που ετοιμάζεται σιγά σιγά και αυτός να κάνει το επόμενο βήμα ο Αλή Μπουτσακτσή αποτελούν μέλη της “χρυσής” γενιάς του Αρίωνα με πρωταθλήματα και εξαιρετικές πορείες.

Μάλιστα για αυτή την συνάντηση των πέντε ταλέντων που ανέδειξε ο σύλλογος αλλά και του next big thing της ομάδας, μαζί με τον προπονητή του Παιδικού Γιάννη Θερμού, αποτέλεσε την αφορμή για την ομάδα του Αρίων να φτιάξει ένα σχετικό θέμα για αυτή την συνάντηση αλλά και φυσικά να τονιστεί η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες απο τον σύλλογο.

Η σχετική ανάρτηση  του Αρίωνα Ξάνθης αναφέρει:

” Για την οικογένεια του Αρίωνα αυτή η φωτογραφία είναι το καλύτερο παράδειγμα για τις ατελείωτες ώρες που ξοδεύουμε στο γήπεδο, καθως και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται εκτός αυτού. Έξι παίχτες που αγάπησαν το μπάσκετ στην ακαδημία μας και σιγά σιγά ανοίγουν τα φτερά τους και δοκιμάζουν τα όρια τους.

  Απο δεξιά προς τα αριστερά:
      Ζαμπάκης Αντώνης (2000): Από τις ακαδημίες και το παιδικό πρωτάθλημα μαγνήτησε τα βλέματα και δόθηκε δανεικός για 3 χρόνια στον ΠΑΟΚ με τον οποίο είχε μόνιμη παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων φτάνοτας 3 φορές στο 3ο σκαλί του βάθρου. Επίσης αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής αναπτυξιακών ηλικιών. Πλέον περιμένει να εισαχθεί στο τμημα ΤΕΦΑΑ ενώ θα συνεχίσει στην Γ’ εθνική με την ομάδα της ΧΑΝΘ.
     Θεοδωρόπουλος Ματθαίος (1998): Παιδί της ακαδημίας μέχρι και την ενηλικίωση του. Παίχτης που πάντα κοιτούσε να γίνει καλύτερος, μέλος της εφηβικής μας ομάδας που έφτασε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων (έκει που αντιμετώπισε κάποιους απο τους σημερίνες πρωταθλητές Ευρώπης Νέων Ανδρών) κατακτώντας την 5η θέση. Ειναι ήδη φοιτητής ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ και αγωνίζεται με την ομάδα της Ευκαρπίας στην Γ’ Εθνική.
     Μπουτσακτσή Αλή (2000): Ένας παίχτης που έχει παίξει μόλις 2 χρόνια μπάσκετ, ωστόσο έχει γίνει αναπόσπαστο μέλος της Εφηβικής και Ανδρικής ομάδας το Αρίωνα. Έχει κλειθεί στις προεθνικές οπού παρακολουθείτε η εξέλιξη του από τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές. Την χρονιά που έρχεται θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα μας ενώ παράλληλα θα τελείωσει και τις σχολικές του υποχρεώσεις στην 3η Λυκείου. Το διάστημα αυτό έχει απασχολήσει μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης και Αθήνας, αλλά και του εξωτερικού. Το μέλλον του στο μπάσκετ δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς καθώς δεν υπάρχει ταβάνι στα όνειρα.
     Ερμείδης Παναγιώτης (1998): Οι γονείς του πίστεψαν στην δουλειά και το όραμα μας και έτσι εμπηστεύκαν τους 2 γιους στα χέρια μας. Το ταλέντο άπλετο, μια μηχανή συνεχούς σκοραρίσματος. Επίσης μέλος της ομάδας που έφτασε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και την 5η θέση. Έπειτα δόθηκε δανεικός στην ΧΑΝΘ για 2 χρόνια με την οπόια έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στις ομάδες εφήβων, Κ20 και ανδρών σε Γ’ και Β’ Εθνικη. Μέλος προεθνικών ομάδων και πλέον φοιτητής ΤΕΦΑΑ. Επόμενο βήμα ομάδα της Αθήνας θέλοντας να ανεβεί το επόμενο σκαλοπάτι στην καριέρα του.
     Σαββουλίδης Χαράλαμπος (1997): Απο τους πρώτους παίχτες όταν δημιουργήθηκαν οι ακαδημίες της ομάδας μας. Το μυαλό και η οργάνωση όλης της ομάδας. Εκεί που όλοι τρέχουν, αυτός με «σβηστές μηχανές» και ένα ήρεμο τρόπο παιχνιδιού δίνει πάντα τις λύσεις. Ο ηγέτης και ο αρχηγός μας στην ομάδα των εφήβων που κατέκτησαν την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πλέον αγωνίζεται στην Ορεστιάδα καθώς φοιτεί στην πόλη και είναι από τους διακριθέντες του πρωταθλήματος.
     Ερμείδης Δημήτρης (2000): Ο μικρός αδερφός στην ομάδα που ήρθε και ήθελε να ξεπεράσει τον αδερφό του. Ήταν ο Βενιαμίν της ομάδας των εφήβων στο Παννελήνιο Πρωτάθλημα όπου έδειξε το ταλέντο του αλλά και το τι μπορούμε να περιμένουμε απο αυτόν. Αγωνίστηκε για 2 χρόνια δανεικός στην ΧΑΝΘ με τις ομάδες παίδων, εφήβων, Κ20 και ανδρών αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Παίδων με την οποία συμμετείχε σε διεθνή τουρνουά. Πλέον θα μετακομίσει στην Αθήνα μαζί με τον αδερφό του σχεδιάζοντας το επόμενο του βήμα, ενώ παράλληλα θα είναι μαθητής στην Γ’ Λυκείου.
     Θερμός Γιάννης (Ηλικία Απόρρητη): Ένας από τους πρωτεργάτες στο στήσιμο και λειτουργία των ακαδημίων στην ομάδα μας. Τον θεωρούμε προπονητή κόσμημα για την ομάδα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ήταν πίσω απο κάθε επιτυχία των ομάδων μας αλλά και της ανάδειξης των ταλέντων που διαθέταμε. Εκεί που όλοι πηγαίνουν διακόπες αυτός αφιερώνει ατελείωτες ώρες στο γήπεδο για να προσφέρει τα μέγιστα με τις γνώσεις του σε όλους τους αθλητές μας. Οσο πιο σκληρός είναι στις προπονήσεις άλλο τόσο και περισσότερο τον αγαπούν οι αθλητές μας.
     Τίποτα μέσα στην ζωή δεν σου χαρίζεται. Όσο παλεύεις σκληρά τόσο πιο βατός γίνεται ο δρόμος προς την κορυφή. Και η απόδειξει φαίνεται στην φωτογραφία.
     Αυτοί οι παραπάνω λόγοι είναι που μας κάνουν περίφανους για το έργο που επιτελούμε όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί είναι και οι λόγοι που μας γεμίζουν ενέργεια για να συνεχίσουμε άλλα τόσα χρόνια να το κάνουμε με χαρά. Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους προπονητές μας αλλά ακόμη περισσότερο τους αθλητές μας που σε κάθε ευκαιρία μας αναζητούν για να κάνουμε αυτό που κάθε φορα μας ευχαριστεί.
Μια ομάδα, οικογένεια και αγάπη
ΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!”

Share it