Search

Εξαιρετική η παρουσία των Xanthi Runners στον 7ο The North Face Zagori Mountain Running 2017

To Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες αθλητές και εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον 7ο The North Face Zagori Mountain Running 2017, σε έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος που διοργανώνεται στο Ζαγόρι.

Εκεί αθλητές και λάτρεις της φύσης από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στους αγώνες των 80χλμ, 42χλμ, 21χλμ, και 10χλμ, και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα πανέμορφα αλλά απαιτητικά τοπία της Τύμφης και του Ζαγορίου.

Εκτός του αγωνιστικού μέρους, ο αγώνας είναι μοναδικός, εξαιτίας των διαδρομών του. Το Ζαγόρι είναι ξακουστό παγκοσμίως, για τη φύση του αλλά και για τα μοναδικά επιτεύγματα των ανθρώπων της περιοχής. Το φαράγγι του Βίκου με τη σπάνια ομορφιά του, ο Βοϊδομάτης με τα κρυστάλλινα νερά του, τα 9 από τα 46 χωριά του Ζαγοριού μέσα από τα οποία περνούν οι διαδρομές των τεσσάρων αγώνων, τα πετρόκτιστα γεφύρια, σήμα κατατεθέν του Ζαγορίου, την δρακόλιμνη, το καταφύγιο της Αστράκας, αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος αλλά και προσανατολισμού για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Ένα μέλος των Xanthi Runners, ο Γρηγόρης Λαμπάκης έδωσε το δυναμικό του παρόν και τερμάτισε με επιτυχία και με πολύ καλή επίδοση τον μεγάλο και ιδιαίτερα απαιτητικό σκληρό και συναρπαστικό αγώνα της διοργάνωσης με την ονομασία T.E.RA. που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού, με άριστες σωματικές ικανότητες. Ο αγώνας αυτός εκτίνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5100 μέτρα. Ξεκίνησε στις 04:30 πμ, από το Τσεπέλοβο, έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 20 ώρες από την έναρξή του και έχει 4 ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού (elimination points). Η διαδρομή του περνάει από Τσεπέλοβο – Αβάλος – Σιάδι Μύγας – Νταβάλιστα – Δρακόλιμνη – Καταφύγιο Αστράκας – Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο – Φαράγγι Βίκου – Μονοδένδρι – Βίτσα – Δίλοφο – Κήποι – Καπέσοβο και τερματίζει πάλι στο Τσεπέλοβο.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 230 δρομείς. Αναλυτικά η επίδοση του Γρηγόρη με βάση την κατάσταση των αποτελεσμάτων είναι:

ΚΜ-80
Γ.Κ Bib Κ.Κ Αθλητής Χρόνος
28 208 25 LAMBAKIS Grigorios 13:50:19

Στον αγώνα των 44 χιλιομέτρων είχαμε τρις συμμετοχές μελών του συλλόγου οι οποίοι τερμάτισαν με επιτυχία και με πολύ καλές ατομικές επιδόσεις. Αξιόλογη επίδοση πέτυχε ο πρόεδρός Πυργελής Ιωάννης ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αγώνας είχε κυκλική διαδρομή, με 2.600m θετική υψομετρική. Ξεκινά από το Γυμνάσιο Τσεπελόβου, στα 1050m υψόμετρο. Διαπερνά το χωριό Καπέσοβο και στην συνέχεια μπαίνει στο Φαράγγι του Βίκου. Στην συνέχεια φτάνει στις πηγές Βοϊδομάτη και από εκεί, ξεκινά η έντονη ανηφόρα μέχρι να φτάσει στοΜεγάλο Πάπιγκο (23ο km). Περνάει από το Μικρό Πάπιγκο και η διαδρομή συνεχίζει ανηφορικά για 5,5km, μέχρι το καταφύγιο Αστράκας (30ο km), στα 1920m υψομ., +1900m θετική υψομετρική. Μετά το καταφύγιο περνά την λίμνη Ρομπόζη στο 33,2km που είναι και το υψηλότερο σημείο του αγώνα με θετική υψομετρική 2150μ. Στην συνέχεια διέρχεται από την θέση «Κρούνα» στο 38 km για να φτάσει στο 40o km στην θέση «Αυγερινός» και να τερματίσει τελικά στο Γυμνάσιο Τσεπελόβου.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 293 δρομείς. Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών του ξανθιώτικου συλλόγου με βάση την κατάσταση των αποτελεσμάτων είναι:

ΚΜ-44
Γ.Κ Bib Κ.Κ Αθλητής Χρόνος
13 1270 13 IOANNIS PYRGELIS 05:46:46
59 1408 51 THANASIOS DASKALOPOULOS 07:04:30
238 1227 181 MPAMPIS CHAITIDIS 09:43:56

Share it