Search

Έξι άνδρες σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή για λαθρεμπόριο τσιγάρων συνέλαβε η αστυνομία

Συνελήφθησαν χθες (19-7-2017), στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 54, 43, 25, 24 (άντρες) και 19 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Αναλυτικότερα, σε χωριό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν 1.100 πακέτα τσιγάρων και 62 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 3.100 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στο ίδιο χωριό, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 25χρονο, διότι κατείχε στην οικία του 240 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, ηλικίας 43 και 19 ετών, διότι εντόπισαν στην οικία τους 249 πακέτα τσιγάρων και 70 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.475 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Επίσης στην Αλεξανδρούπολη, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 24χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 42 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.100 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, καθώς και 30 κενές νάιλον συσκευασίες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.589 πακέτα τσιγάρων, 8.425 γραμμάρια καπνού και 30 κενές νάιλον συσκευασίες.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Share it