Search

Οι προπονητές των ομάδων του Final 4 Παίδων μιλούν στο SportsAddict!

Στο SportsAddict μίλησαν μετά τη λήξη του Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Παίδων στην Αλεξανδρούπολη, οι προπονητές των Ολυμπιακού, Ολυμπιάδας και Εθνικού.

Ο Κυριάκος Καμπερίδης, προπονητής του πρωταθλητή Ολυμπιακού αρχικά δήλωσε:

«Ξεχωριστό σαν συναίσθημα ο τίτλος. Μεγάλωσα σε αυτό το γήπεδο, ο πατέρας μου δούλευε εδώ και αγαπήθηκε, έχω αγάπη για αυτήν την πόλη, έχω ωραίες αναμνήσεις και είναι πραγματικά κάτι πολύ όμορφο να παίρνω πανελλήνιο τίτλο με ομάδα παίδων μέσα στην πόλη και το γήπεδο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για την προσπάθεια».

 

Για τους αθλητές του είπε:

«Τα παιδιά αυτά δουλεύουν μαζί μου 3 χρόνια και πιστεύω ότι έχουν μέλλον αντάξιο των ικανοτήτων τους. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά είναι επένδυση για το μέλλον του Ολυμπιακού και για το ελληνικό βόλεϊ αρκεί να το πιστέψουμε. Να πιστέψει το ελληνικό βόλει ότι μπορεί να βγάλει παιδιά που με υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή 5 παιδιά στις εθνικές ομάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και για το στοιχείο αυτό».

Για την διοργάνωση τόνισε:

«Το επίπεδο ήταν πού ανταγωνιστικό. Το τουρνουά είχε αθλητές υψηλού επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ αξιόλογη φουρνιά από νέους αθλητές. Το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης έχει μέλλον όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το βόλεϊ».

Με τη σειρά του ο κόουτς της Ολυμπιάδας Πατρών Στάυρος Γεράνιος είπε:

«Μεγάλη πίκρα για τα παιδιά σίγουρα όταν ένας τίτλος κρίνεται στους πόντους. Τα παιδιά μας υπερέβαλλαν εαυτούς, έκαναν απίστευτες ανατροπές και έδωσαν ότι καλύτερο είχαν. Έκαναν φοβερά παιχνίδια και με τον Ολυμπιακό φτάσαμε μια ανάσα από τη νίκη και τον τίτλο. Δυστυχώς στο 4ο σετ ξεμείναμε από δυνάμεις και αυτό μας κόστισε τον τίτλο. Προσπαθούμε να πουμε στα παιδιά και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν και θα καταφέρουν να φτάσουν στο όνειρο, στην κατάκτηση ενός πανελλήνιου τίτλου».

Για τον παίκτη του τον Αλέξανδρο Ράπτη που αναδείχθηκε MVP και καλύτερος επιθετικός του τουρνουά ανέφερε τα εξής:

«Σίγουρα είναι ένα ταλέντο, πρέπει όμως να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά γιατί έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ταλέντο, αλλά πρέπει να μείνει προσγειωμένος και με πολλή δουλειά να φτάσει ψηλά, να παίξει σε μεγάλη ομάδα, γιατί όχι και στο εξωτερικό».

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξ/πολης Δημήτρης Τσουλκανάκης σχολίασε:

«Ήταν ένα τουρνουά που πραγματικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να βγουν πρώτες, αφού όλα σχεδόν τα παιχνίδια κρίθηκαν στα πέντε σετ. Ηταν πολύ υψηλό το επίπεδο για παίδες και για τελική φάση. Πιστευω ότι πολλά από τα παιδιά αυτά θα παίξουν βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο και θα στελεχώσουν τις μεγάλες εθνικές ομάδες.

Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε το χρυσό μετάλλιο, αυτός ήταν ο στόχος, όπως βέβαια το ήθελαν και οι υπόλοιπες ομάδες για αυτό και έγιναν μεγάλες μάχες. Τουλάχιστον πήραμε κάτι. Πήραμε μετάλλιο και δικαιώθηκαν εν πολλοίς οι κόποι τόσων μηνών για αυτά τα παιδιά».

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης, που έζησε από κοντά φέτος τους Παίδες τόνισε:

«Είδαμε ένα αρκετά καλό επίπεδο αγώνων. Άλλες ομάδες είχαν καλύτερο σύνολο, άλλες βασίζονταν σε σημαντικές μονάδες. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η Ολυμπιάδα. Δεν περίμενα σε αυτήν την ηλικία να υπάρχει ένα τέτοιος παίκτης όπως ο Ράπτης της Ολυμπιάδας, Μπράβο του, ήταν εντυπωσιακός και εύχομαι να έχει καλή συνέχεια.

Είδα έναν Ολυμπιακό να έχει ένα πολύ καλό σύνολο, είδαμε τον Ηρακλή να έχει καλό επίπεδο. Ειδαμε επίσης τον Εθνικό να έχει τα πάνω του και τα κάτω του, αλλά να διαθέτει μέλλον και την πιο νεανική ομάδα σε σχέση με τους άλλους, με τα 2-3 χρόνια διαφορά να παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτές τις ηλικίες.

Δεν είναι τυχαίο που 5 από τα 6 παιχνίδια κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Δείχνει το υψηλό επίπεδο των αγώνων. Υπάρχει καλό υλικό το θέμα είναι κάποια παιδιά να μην μείνουν εδώ. Να βρεθεί τρόπος τα σωματεία να τα προσέξουν και να τα βγάλουν μπροστά. Σε ότι αφορά τον Εθνικό υπάρχουν μέσα σε αυτήν την ομάδα παιδιά τα οποία αν το θέλουν τα ίδια μπορούν να παίξουν πάρα πολύ καλό βόλει».

Share it