Search

Με 9μελή αποστολή ταξιδεύουν για Ουάσινγκτον οι RoboSpecialists για το Παγκόσμιο Ρομποτικής!

Ακόμη μια εξαιρετική και σπουδαία διάκριση είχαμε για τους ξανθιώτες Ολυμπιονίκες ρομποτικής RoboSpoecialists που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST Global Robotics Challenge που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ουάσινγκτον.

Μετά από αρκετά ξενύχτια και κοπιαστική δουλειά 4 μηνών, το  ξανθιώτικο ρομποτάκι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST Global, για νέους 16-19 ετών είναι έτοιμο! Εκεί θα συναντήσει άλλα 160 ρομπότ από όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη μας, σε μια παγκόσμια γιορτή για τη νεότητα και την τεχνολογία.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί απο τις 14 έως τις 20 Ιουλίου αποτελεί έναν, αν όχι ο μεγαλύτερος, απο τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς Ρομποτικής για νέους από 16-19 ετών που έχει διεξαχθεί ποτέ. Θα μετέχουν συνολικά 160 χώρες, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται απο τους RoboSpecialists από την Ξάνθη.

Με όπλο την εμπειρία και τις κατακτήσεις στο Κατάρ το 2015 με την 2η θέση και στην Ινδία το 2016 με την 4η θέση, οι ομάδες του συλλόγου ετοιμάζονται πυρετωδώς να παραβρεθούν ως μοναδικοί εκπρόσωποι της χώρας μας στην Ουάσινγκτον, παρουσία και του Έλληνα πρέσβη, σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ρομποτικής για νέους από 16-19 ετών.

Share it