Search

Προς ψήφιση η τροπολογία, προς εκλογές η ΕΠΟ!

Εντός της ημέρας (12/7) θα κατατεθεί από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, η τροπολογία που αναμενόταν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ.

Η σχετική τροπολογία θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη (13/7) με το νομοσχέδιο «Συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων και άλλα θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Η αιτιολογική της τροπολογίας είναι η εξής: “Κατόπιν της διενέργειας της καταστατικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) στις 30-6-2017 και της εναρμόνισης του καταστατικού της με την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη φυσικής ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο”.

Σημειώνεται ότι η παράγραφος 12 του άρθρου 24 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) αντικαθίσταται ως εξής: «12. Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται κατ` εξαίρεση οι διατάξεις του καταστατικού της.»

Η τροπολογία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για την διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί πως η ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή ίσως πάει πίσω δύο βδομάδες, όπως αναφέρει η Live Sport, κάτι που σημαίνει ότι οι εκλογές πάνε οριακά λίγο πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος (19/8).

Ο λόγος για το παραπάνω είναι πως εκλογική Γ.Σ. της ΕΠΟ θα οριστεί 15 μέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, κάτι που αποτελείπροϋπόθεση για να διεξαχθούν οι εκλογές, με βάση αυτά που ζήτησε η FIFA και η UEFA.

Share it