Search

Σκέψεις για δημιουργία δικού της καναλιού κάνει η Super League!

Μια ριζοσπαστική ιδέα επεξεργάζεται η Super League, όπως αναφέρει η Live Sport. Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι από την ΑΕΚ και προβλέπει τη δημιουργία ενός καναλιού που θα μεταδίδει τα ματς του πρωταθλήματος. Ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και να παρουσιάσουν πλήρη φάκελο στη λίγκα.

Το πλάνο προβλέπει να αποκτήσει το πρωτάθλημα το δικό του κανάλι, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο «μπουκέτο» της Nova ή της COSMOTE ή και στις δύο πλατφόρμες μαζί. Ως αντάλλαγμα ο συνεταιρισμός θα μπορεί να ζητεί από τα κανάλια για τις αγωνιστικές ένα ποσό για κάθε συνδρομητή που έχουν. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι οι συνδρομητές στις δύο πλατφόρμες είναι 700.000, τότε με 1,5 ευρώ για κάθε αγωνιστική συγκεντρώνεται για τις 30 αγωνιστικές ένα ποσό 31,5 εκατ. ευρώ.

Μια άλλη σκέψη που έπεσε στο τραπέζι είναι να δημιουργηθεί κοινοπραξία καναλιού στην οποία θα μετέχει η λίγκα προσφέροντας το πρωτάθλημα με αντάλλαγμα ένα μερίδιο της διαφημιστικής πίτας και των συνδρομών.

Όλα τα παραπάνω είναι υπό εξέταση. Για την ώρα η Super League έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια με τη Nova, που προβλέπει πως οι ΠΑΕ θα μοιραστούν συνολικά 72 εκατ. ευρώ, αν και έχει προταθεί μείωση.

Πηγή: sport-fm.gr

Share it