Search

Πανιώνιος – Ολυμπιακός: Έχασε από την πρώην του ομάδα ο Σιώπης, πραγματικός νικητής ο μικρός Βαγγέλης

Καταρχήν πριν ο οποιοσδήποτε αναφερθεί στο ματς, θα πρέπει να σταθεί σε τρεις παραμέτρους.

Α) Διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με πολύ ζέστη. Β) Ηταν το «παρθενικό» φετινό ανεπίσημο ματς των «κυανέρυθρων» και το πρώτο των «ερυθρολεύκων» μετά την επιστροφή τους από την Αυστρία. Γ) Εγινε για ιερό σκοπό, την οικονομική ενίσχυση του μικρού Βαγγέλη.

Αρα όλα τα παραπάνω «φωτογραφίζουν» πως ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να υπάρξουν. Πόσο μάλλον όταν αναμένεται να γίνουν εκατέρωθεν μεταγραφές, ακόμη και για τους γηπεδούχους που σε περίπου 10 ημέρες θα δώσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς. Π.χ. μόλις το Σάββατο τα 2/4 της μεσοεπιθετικής τους γραμμής (Μασούντ, Χατζισαφί), ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία τους.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τον Βαλεντίνο Βλάχο ως δεξί μπακ, τους Μπανανά, Οικονόμου στα στόπερ, τον Τασουλή αριστερό μπακ, τους Κόρμπο, Μπανανά στο «6-8», τους Λάμπρου, Μασούρα στα άκρα, τον Σαββίδη σε ρόλο «10» και τον Γεσίλ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Καπίνο πορτιέρο, τους Φιγκέιρας. Ντε Λα Μπε στα μπακ, τους Ρισβάνη, Μποτία στα στόπερ, τον Ρομάρο σε ρόλο «κόφτη», τον Μάρτινς στο «8», τους Μάριν, Σεμπά στα άκρα, τον Φορτούνη οργανωτή και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο πρωταγωνιστές. Τον Φορτούνη που άφησε πάρα πολλές υποσχέσεις και τον Μπανανά. Ο πρώτος ήταν ορεξάτος, «έφτιαξε» το γκολ του Ανσαριφάρντ, προσπάθησε να περάσει κάθετες και ήταν αρκετά δραστήριος. Ομως την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «θέματα» ανασταλτικά. Ο Ντε Λα Μπέγια απειλούσε επιθετικά, όμως τόσο από την πλευρά του όσο και γενικότερα στην άμυνα του Ολυμπιακού οι γηπεδούχοι έβρισκαν κενούς χώρους. Οχι μόνο γιατί άνοιξαν το σκορ μετά από λάθος συνεννόηση των Καπίνο, Μποτία (το τελείωμα του Γεσίλ ήταν πολύ καλό), αλλά επειδή όταν ανέβαζαν τις γραμμές τους είχαν «ζητήματα» καθώς πολλές φορές οι «κυανέρυθροι» έβγαιναν στην πλάτη τους.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είδαν το «δίδυμο» των Μπανανά-Οικονόμου να «δένει» και ο πρώτος να ξεχωρίζει, τον Κόρμπο σταθερή αξία στον άξονα και τον Μασούρα πολλές φορές να κάνει άνω-κάτω τους φιλοξενούμενους στο ένα εναντίον ενός. Ομως λόγω της απουσίας του Μασούντ δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Το πρώτο μισό ήταν τηρουμένων των αναλογιών καλό. Ωστόσο το δεύτερο όχι, κάτι που πάντως ήταν απολύτως λογικό. Οι αλλαγές που έκανε ο Ολυμπιακός από την ανάπαυλα και κυρίως οι «μαζεμένες» του 59’ «έκοψαν» τον ρυθμό και μάλιστα μέχρι να καταλάβουν οι «ερυθρόλευκοι» ποιος παίζει που, ο Λάμπρου στο 60’ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ. Υστερα από πάσα του εκ των κορυφαίων Μασούρα, ενώ αμέσως μετά ο σκόρερ των «κυανέρυθρων» σε φάση καρμπόν ύστερα από κάθετη του Σαββίδη, δεν κατάφερε να «γράψει» το 3-1.

Μέχρι το 70’ κάτι ο Πανιώνιος είχε και εκείνος αλλάξει όλη την ενδεκάδα του και ουσιαστικά το ματς τελείωσε κάπου εκεί. Πάντως επειδή σε αυτό το διάστημα έπαιξαν αρκετές εκατέρωθεν «ρεζέρβες», εκείνες των γηπεδούχων είχαν μία καλή στιγμή με τον Βουκελάτο, αλλά αυτές του Ολυμπιακού όχι. Γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μισό δεν απείλησαν ουσιαστικά (είχαν μία καλή στιγμή με τον Σεμπά) και αυτό είναι ένα creditγια τους «κυανέρυθρους», έστω και για φιλικό.

Το συμπέρασμα; Ο Πανιώνιος φάνηκε να βαδίζει στην περσινή πεπατημένη και με plus «πινελιές». «Σφιχτός» πίσω, με σωστή ανασταλτική λειτουργία και με σαφή πρόθεση να παίξει στην κόντρα επίθεση. Ο Ολυμπιακός πλην του 25λεπτου που ήταν ορεξάτος ο Φορτούνης δεν είχε «φαντασία», κράταγε μεν μπάλα, όμως του έλειπε… κάτι, ενώ παράλληλα φάνηκε να έχει και ανασταλτικά ζητήματα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κόντνικ (65’ Μπαντής, Τασουλής (65’ Σαραμαντάς), Μπανανά (65’ Πατσατζόγλου), Οικονόμου (65’ Σταυρόπουλος), Βλάχος (65’ Παπαγεωργίου), Κόρμπος (65’ Μαϊσουράντζε), Ταπόκο (65’ Πινιώτης), Λάμπρου (65’ Βουκελάτος) , Σαββίδης (72’ Οικονομίδης), Μασούρας (72’ Γλυνός), Γεσίλ (46’ Ντουρμισάι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας (59’ Ομάρ), Μποτία (59’ Νικολάου), Ρισβάνης (46’ Σισέ), Ντε Λα Μπέγια ( 59’ Κούτρης), Ρομαό (46’ Σιώπης), Μάρτινς (46’ Ζντιέλαρ), Μάριν (59’ Γιαννιώτας), Σεμπά (59’ Ελλιονούσι), Φορτούνης (59’ Ανδρούτσος), Ανσαριφάρντ (46’ Μπεν)

Πηγή: gazzetta.gr

Share it