Search

Οι 2+1 Νέοι που γίνονται…Άντρες και έρχονται φορτσάτοι στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης!

Διαχρονικά, και ειδικά απο τότε που δημιουργήθηκαν τα ηλικιακά πρωταθλήματα Αναπτυξιακών ηλικιών στην Super League, η ομάδα της Ξάνθης είναι απο αυτές που πρωταγωνιστούν με την παραγωγή ταλέντων στον Θρακιώτικο σύλλογο να μην σταματά ποτέ.

Έτσι και φέτος η διοίκηση της Ξάνθης σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους της Ακαδημίας επέλεξαν τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη υπογράψει το επαγγελματικό τους συμβόλαιο, με το μέλλον πάντως να προδιαγράφεται διαφορετικό για τον κάθε έναν απο αυτούς.

Κάνουμε αρχή με τον Νίκο Σαμπανίδη, ο νεαρός ξανθιώτης επιθετικός ολοκλήρωσε την σαιζόν που μας πέρασε στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας Κ20 του ΑΟΞ και μέσα στους κορυφαίους του πρωταθλήματος, με τα 13 τέρματα που σημείωσε, επιβραβεύτηκε για την συνολική του δουλειά και έτσι θα δώσει κανονικά το παρών τόσο στην προετοιμασία της ομάδας όσο και στην διάρκεια της σαιζόν καθώς στην ομάδα πιστεύουν στις δυνατότητες του.

Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές, Σαμπανίδης πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Ξάνθης ’96 για να ακολουθήσει αυτή της Βιστωνίδας. Η πρώτη του επαφή με την Ξάνθη ήταν όταν επελέγη να φορέσει την φανέλα του Δημοκρίτου και το τμήμα της Κ13, και απο τότε αγωνιζόμενος σε όλα τα τμήματα της ομάδας που αγωνιζόταν στην Super League(Κ15, Κ17 και Κ20) κατάφερε να καθιερωθεί και να κερδίσει με την αξία του την προαγωγή στην Ανδρική ομάδα. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για ένα παιδί που όταν  ο πιο μικρός του τμήματος το 2014 πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας με την ομάδα Κ17 της Ξάνθης.

Ακόμη ένας πρωταθλητής Ελλάδας με την Κ17 της Ξάνθης το 2014 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, με τον αρχηγό της Κ20 του ΑΟΞ Γιώργο Ψεμματά να επιβραβεύεται για την συνολική και διαχρονική παρουσία του στα τμήματα Υποδομής της Ξάνθης. Άλλωστε ο Ψεμματάς που είναι γεννημένος στις 8 Μαρτίου του 1997 αποτελεί έναν απο τους πλέον μαχητικούς παίκτες των Ακαδημιών του συλλόγου, με το νεαρό αμυντικό να αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που στελεχώνουν τμήματα Υποδομής για το πείσμα, το πάθος αλλά και την αποφασιστικότητα που βγάζει έχοντας ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια σημαντικούς τραυματισμούς, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους πάντες.

Σε αντίθεση με τον Σαμπανίδη πάντως ο Γιώργος Ψεμματάς θα παραχωρηθεί δανεικός με σκοπό να κάνει μια γεμάτη χρονιά και να επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι στην ομάδα με περισσότερες εμπειρίες και πιο έτοιμος για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας,

Πάμε τώρα στον μικρό της παρέας, τον μόλις 17ετών Δημήτρη Μελιόπουλο, που μετά την περσινή του παρουσία στην προετοιμασία της ομάδας όντας μάλιστα ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που μετείχε στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας του ΑΟΞ φέτος έρχεται ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση με τον ταλαντούχο μέσο να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Μελιόπουλος είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 2000 στην Βεργίνα που βρίσκεται στην Ημαθία, στο Παιδικό τμήμα της Βεργίνας και μόλις σε ηλικία 5 ετών ο «Μέλιο» θα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στην ομάδα της Βεργίνας θα μείνει μέχρι τα 10 του χρόνια προτού συνεχίσει για μια τρίετα στην Ακαδημία του Μακεδόνα Βέροιας, για να έρθει στην συνέχεια η παρουσία του στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κουλούρας. Εκεί ήταν που τον ανακάλυψαν οι ιθύνοντες της Ξανθιώτικης ΠΑΕ και έσπευσαν να τον ντύσουν στα «κόκκινα» της Ξάνθης σε ηλικία 15 ετών.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Μελιόπουλος ήταν απο τους μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Κ17 της Ξάνθης που μετά απο μια συγκλονιστική σαιζόν έφτασε ως το φινάλε του πρωταθλήματος, και τον μεγάλο τελικό οπού γνώρισε την ήττα απο τον ΠΑΟΚ, ενώ πέρσι ήταν απο τους ηγέτες της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού οπού αποκλείστηκε στα πέναλτι απο τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μελιόπουλος στην πρώτη του χρονιά στον Ξανθιώτικο σύλλογο θα καταφέρει να πραγματοποιήσει εξαιρετική σαιζόν με γεμάτες παρουσίες, συνολικά αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια απο τα οποία έγινε αλλαγή μόλις 2 φορές, ενώ ένα απο τα μεγαλύτερα του πλεονεκτήματα πέρα απο την σκληρή δουλειά που έχουν να το λένε τόσο ο προπονητής του Κώστας Μπεδρελής όσο και οι γυμναστές του συλλόγου είναι η άνεση του να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις αν και φέτος αγωνίστηκε κατά βάση σαν εξάρι αλλά και στόπερ όταν χρειάστηκε.

Πλέον ο “Μέλιο” παίρνει το βάφτισμα του πυρός πλέον ως επαγγελματίας και μέλος της Ανδρικής ομάδας της Ξάνθης, ενώ για να έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του θα βοηθάει και στις υποχρεώσεις της ομάδας Νέων του συλλόγου όποτε κρίνεται αναγκαίο. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως ο Δημήτρης Μελιόπουλος αποτελεί μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων, με συνεχείς κλήσεις και πολλές βασικές συμμετοχές με την “γαλανόλευκη”.

Μπορεί απο τα τρία παιδιά μόνο τα δύο να δώσουν το παρών στην προετοιμασία του συλλόγου αλλά ας μην ξεχνάμε πως έρχονται  να προστεθούν σε μια πλειάδα ποδοσφαιριστών(απο πέρσι στην ομάδα βρίσκονται και ανήκουν στην μεγάλη ομάδα οι Δεμένικος, Σταθάκης, Μπαξεβανίδης, Χατζητερζόγλου, Ορφανίδης Λ., Κολλαράς, Κώστας, Ορφανίδης Π., Μελισσόπουλος, Φασίδης) που έχουν αναδειχθεί απο τα τμήματα Υποδομής του συλλόγου και τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους, πραγματοποιώντας παράλληλα και ένα όνειρο η αν προτιμάται στόχο όταν κλήθηκαν να αγωνιστούν με τα χρώματα του ΑΟΞ στα τμήματα Υποδομής του συλλόγου.

Άλλωστε πλέον είναι στο δικό τους χέρι να αρπάξουν την ευκαιρία απο τα μαλλιά και συνεχίζοντας την  σκληρή δουλειά να μπορέσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του εκάστοτε προπονητή τους. Αλλά ακόμη και  στην περίπτωση του δανεισμού το παράδειγμα παιδιών όπως οι Γκαραβέλης και Φασίδης έδειξε πως αν δεν σε πάρει απο κάτω και κάνοντας καλή επιλογή ομάδας δουλέψεις και παλέψεις η ευκαιρία να επανέλθεις άμεσα στον σύλλογο θα έρθει.

Share it