Search

Η Εθνική Παμπαίδων νικήτρια στο φιλικό προετοιμασίας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (photos)

Το δεύτερο και τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται 3-11 Ιουλίου στο Ικόνιο της Τουρκίας, έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/6) στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης, η Εθνική Παμπαίδων.

Αντίπαλος της ομάδας των ομοσπονδιακών Στέφανου Νανά και Νίκου Μούχλια ήταν οι Παίδες του Εθνικού Αλεξ/πολης, οι οποίοι βρίσκονται επίσης σε στάδιο προετοιμασίας καθώς θα λάβουν μέρος στο Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (14-16 Ιουλίου).

Οι προπονητές των δύο ομάδων έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα σε αυτό το τεστ, που έληξε με σκορ 3-0 (25-23, 25-15, 25-21) υπέρ της Εθνικής. Οι ομάδες έπαιξαν και 4ο σετ το οποίο βρήκε και πάλι νικήτρια την «γαλανόλευκη».

Το φιλικό έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με μόνο μελανό σημείο την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο, λόγω των υψηλών θερμοκρασίων και της έλλειψης κλιματισμού.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Νανάς δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στο μικρόφωνο του SportsAddict:

Για την προετοιμασία:

«Είχαμε την ατυχία επειδή υπήρχαν οι εξετάσεις των παιδιών και το Πανελλήνιο των Παίδων, να ξεκινήσουμε λίγο αργά την προετοιμασία μας. Σ’ αυτο το διάστημα των 12-13 ημερών σίγουρα θα θέλαμε περισσότερα φιλικά παιχνίδια, αλλά είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά. Δουλέψαμε αρκετά και σε σημεία στα οποία είχαμε αδυναμίες. Δεν πρέπει να κλαιγόμαστε και να λέμε το συνηθισμένο ότι δηλαδή θέλαμε περισσότερο χρόνο κτλ. Νομίζω ότι με τη δουλειά που κάναμε είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και πιστεύω ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα».

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική στο Ευρωπαϊκό:

«Κοιτάξτε να δείτε. Αυτά τα παιδιά είναι πολύ νεαρής ηλικίας, είναι δηλαδή παιδιά 15-16 χρονών. Σε αυτή την ηλικία υπάρχουν πολύ μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και μετράει πάρα πολύ η ψυχολογία. Υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο όπως είναι η Ιταλία, η Ρωσία, η Τουρκία, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να το πάμε βήμα βήμα. Κομβικό ματς για ματς πιστεύω ότι είναι το πρώτο κόντρα στην Σερβία, στο οποίο θέλουμε πολύ τη νίκη. Αν τα καταφέρουμε σε αυτό το ματς ίσως μετά να μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι πολύ καλό».

Για τους πολλούς Εβρίτες που υπάρχουν στην Εθνική:

«Ο Έβρος είναι μία παραδοσιακή δύναμη στο ελληνικό βόλεϊ. Η Ορεστιάδα, το Σουφλί, η Αλεξανδρούπολη έχουν βγάλει αθλητές ηψηλού επιπέδου. Αυτό που συμβαίνει με τον Έβρο είναι ότι κάνει έναν κύκλο μιας 4ετίας – 6ετίας. Δηλαδή ο προογούμενος κύκλος περιελάμβανε τον Κουμεντάκη, τον Δαλακούρα κτλ. και τώρα ήρθε ξανά το πλήρωμα του χρόνου να έχει και πάλι εξαιρετικούς αθλητές που βρίσονται στην Εθνική».  

Για την φιλοξενία στον Έβρο: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, υπήρχε πλήρης συννενόηση με τους παράγοντες και όλα πήγαν πολύ καλά».

Με τη σειρά του ο προπονητής των Παίδων του Εθνικού Δημήτρης Τσουλκανάκης είπε:

Για το Final 4 που έρχεται: 

«Το Final 4 θα είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Και οι 4 ομάδες που θα λάβουν μέρος, ανάμεσα τους και ο Εθνικός είναι πάρα πολύ καλές και πιστεύω ότι όποιος βρεθεί εκείνες τις ημέρες κατά τις οποίες θα έχει πολύ ζέστη, στην καλύτερη φυσική κατάσταση, έχει τις περισσότερες δυνάμεις και το θέλει πιο πολύ απ’ όλους αυτός θα είναι και ο νικητής».

Για την προετοιμασία και το σημερινό ματς με την Εθνική:

«Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας, παίζουμε φιλικά παιχνίδια όπως το σημερινό με την Εθνική. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά στο σημερινό ματς. Είχαν κάποια κενά 2-3 λεπτάκια στην υποδοχή, αλλά πιστεύω με την προσθήκη του Μούχλια και του Κεσεσίδη που σήμερα αγωνίστηκαν με την Εθνική, η ομάδα θα γίνει ακόμα καλύτερη και έχουμε αρκετές πιθανότητες να πλασαριστούμε σε κάποια καλή θέση».

Για την Εθνική Παμπαίδων:

«Η Εθνική πηγαίνει σίγουρα σε ένα τουρνουά πιο δύσκολο απ’ ότι πηγαίνουμε εμείς. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η ομάδα θα έπρεπε να έχει περισσότερα φιλικά παιχνίδια πριν πάει στο Ευρωπαϊκό, αλλά τα παιδιά είναι εξαιρετικά και πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο για την Εθνική.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα μέσα από τον φακό της Γιώτας Τσικάκη:

 

 

 

Share it