Search

Αύξηση στις υποθέσεις ναρκωτικών το πρώτο πεντάμηνο του 2017 στη Ροδόπη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών και των εξαρτησιογόνων ουσιών η χθεσινή, 26η Ιουνίου, κι εμείς σας παρουσιάζουμε τα …ναρκωτικά της Ροδόπης, τα οποία “έπιασε” η δεκαμελής ομάδα δίωξης ναρκωτικών στη Ροδόπη, στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης νομού Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη, το πρώτο εξάμηνο του 2017 παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση σε ναρκωτικές ουσίες στη Ροδόπη. Αυτή η αυξητική τάση παρατηρείται και για τα περασμένα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, το 2016 υπήρξαν 102 υποθέσεις ναρκωτικών και πραγματοποιήθηκαν 94 συλλήψεις, ενώ το πρώτο πεντάμηνο του 2017 οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 51 υποθέσεις και 70 συλλήψεις. Επομένως, παρότι επτά μήνες λιγότεροι, οι συλλήψεις δεν απέχουν πολύ αριθμητικά.
Από τις 70 συλλήψεις, οι 62 ήταν αντρών και οι 8 γυναικών, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στατιστικό στοιχείο της εθνικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις 11 ήταν οι αλλοδαποί (3 Βούλγαροι, 1 Ην. Βασίλειο 1 Πορτογαλία, 2 Σύριοι, 2 Τούρκοι, 2 Πακιστανοί), ενώ οι υπόλοιποι 59 ήταν ημεδαποί.

Παράλληλα, παρατηρούμε μεγάλη άνοδο στην κάνναβη, ένα ναρκωτικό που κάθε χρόνο το απομυθοποιούν και το χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι χρήστες.

Τα στοιχεία, επιμερίζονται ως εξής:
Α’ εξάμηνο του 2016
-Κάνναβη 916 γραμμάρια
-Δενδρύλλια 60
-Ηρωίνη 0,5 γραμμάρια
-Κοκαΐνη 0
-Χάπια 1.170
-Λοιπά 86,42*
Β’ εξάμηνο του 2016
-Κάνναβη 4.679,9 γραμμάρια
-Δενδρύλλια 51
-Ηρωίνη 0,7 γραμμάρια
-Κοκαΐνη 0
-Χάπια 376
-Λοιπά 2,6 γραμμάρια*

Α’ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ 2017
-Κάνναβη 33.399,4 γραμμάρια
-Δενδρύλλια 1
-Ηρωίνη 2,09 γραμμάρια
-Κοκαΐνη 1,6 (έχουν και κοκαΐνη φέτος)
-1.172 χάπια
-Λοιπά 502 γραμμάρια*
Λοιπά= άγνωστες κατά την κατάσχεση ουσίες, οι οποίες οδηγούνται στο χημείο

Μ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ: ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
Ως αδίστακτους εμπόρους θανάτου χαρακτήρισε τους εμπόρους ναρκωτικών ο Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο οποίος εξήγησε πως “αναφέρω τα στοιχεία ενδεικτικά, για να καταλάβετε το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας και είναι πανελλαδικό και διεθνές”. Για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ο κ. Σεβδυνίδης τόνισε ότι αποτελεί έναυσμα για σκέψη και σοβαρό διάλογο, αλλά το πρόβλημα μας αφορά καθημερινά και δεν πρέπει κανείς να το ξεχνά.

Ο ίδιος μίλησε και για την ομάδα δίωξης ναρκωτικών στη Ροδόπη, εξηγώντας ότι “αποτελείται από εξαίρετους αστυνομικούς, εκπαιδευμένους στα θέματα ναρκωτικών. Επικεφαλής είναι ο κ. Ντούρας, υπαστυνόμος, ενώ συνολικά η υπηρεσία αποτελεί από δέκα μέλη”.

Ο κ. Σεβδυνίδης κατέληξε στο λόγο για τον οποίο, κατά την άποψή του, παρατηρείται αύξηση στα ναρκωτικά. “Λόγω της φτώχειας, της ανισότητας, της περιθωριοποίησης και της εξαθλίωσης, εσφαλμένα, πολύς κόσμος καταφεύγει στα ναρκωτικά, προκειμένου να βρει διέξοδο στο καθημερινό άγχος. Μια από τις προτεραιότητες για κάθε χώρα πρέπει να είναι η καθημερινή αντιμετώπιση του εμπορίου ναρκωτικών”, είπε.

Πηγή: xronos.gr

Share it