Search

Ήττα με ψηλό το κεφάλι για την Εθνική ομάδα απο την Γαλλία! Με Βέλγιο στον μικρό τελικό

Η Εθνική έδωσε τη μάχη της, ωστόσο δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας, τελικά, την ήττα από τη Γαλλία με 77-55. Παρά το γεγονός πως η ήττα μας χαρακτηρίζεται δίκαιη, υπάρχουν κάποια παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, όταν οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ.

Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στον αυριανό (25/6, στις 19:00)μικρό τελικό κόντρα στο Βέλγιο, όπου θα διεκδικήσουμε το πρώτο μας μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Όπως και να έχει, η μέχρι τώρα πορεία κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτά τα κορίτσια οδήγησαν για πρώτη φορά την Ελλάδα σε ημιτελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι κρίθηκε επί της ουσίας στην τελευταία περίοδο. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να παραμείνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέλος φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις, με τις Γαλλίδες να εκτοξεύουν τη διαφορά ακόμα και στους 22 πόντους.

Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε, επίσης, το γεγονός πως οι αντίπαλοι κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της αρχηγού, Εβίνα Μάλτση, η οποία έμεινε στους 9 πόντους με 4/14 σουτ αλλά και το ότι οι ”τρικολόρ” κατάφεραν να επικρατήσουν κάτω από τα δύο καλάθια έχοντας 38 ριμπάουντ τη στιγμή που η Ελλάδα είχε μόλις 20.

inner

Η ταυτότητα του ματς

Η εθνική ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί με 7-2, ωστόσο τα απανωτά επιθετικά λάθη επέτρεψαν στην Γαλλία να αντιδράσει και να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενη με 17-23. Στη δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού η εικόνα της ελληνικής ομάδας βελτιώθηκε και πλησιάσαμε ακόμα στους δύο πόντους (26-28).

Όμως, η υπεροχή των Γαλλίδων στα ριμπάουντ, όπου κατάφεραν να μαζέψουν δώδεκα περισσότερα (7-19), τις επέτρεψε να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενες με 5 πόντους (30-35).

inner

inner
Παρόμοια ήταν και η εικόνα στην 3η περίοδο του παιχνιδιού. Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά κατάφεραν να ισοφαρίσουν, φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα με τρίποντο της Καλτσίδου (47-47) 1:46 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Και εκεί που ξεκινήσαμε να το πιστεύουμε, ήρθε η κατάρρευση… Σωματική και ψυχολογική…

Σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις. Από εκεί και μέχρι το τέλος του ματς, η Γαλλία κατάφερε να τρέξει ένα σερί 8-30, το οποίο της χάρισε μία εύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό (25/06, 21:00), εκεί όπου την περιμένει η Ισπανία.

inner

inner
Δεκάλεπτα: 17-23, 13-12, 17-17, 8-25

inner
Πηγή: Sport-fm.gr

Share it