Search

Έχασε από το Βέλγιο, αλλά κέρδισε την εκτίμηση όλης της Ευρώπης η Ελλάδα

Το Βέλγιο νίκησε την Ελλάδα στον μικρό τελικό του Eurobasket με 78-45 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Οι διεθνείς μας φάνηκαν κουρασμένες, είχαν άσχημα ποσοστά και η ήττα ήρθε δίκαια. Η τέταρτη θέση στο Eurobasket αποτελεί τεράστια επιτυχία για την εθνική Γυναικών αφού η «τετράδα» έμοιαζε με θαύμα πριν ξεκινήσει το τουρνουά ενώ η Ελλάδα προκρίθηκε αυτόματα στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις Βελγίδες να κυριαρχούν στις δύο ρακέτες. Η Ανν Βάουτερς δεν είχε αντίπαλο (10π. δεκάλεπτο), η Άρτεμις Σπανού φορτώθηκε πολύ νωρίς με τρία φάουλ κι έτσι το δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ στο 24-15. Η Ελλάδα δε μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεσή της αφού η άμυνα των αντιπάλων είχαν προσαρμοστεί πάνω στην Εβίνα Μάλτση. Στην άλλη πλευρά με σωστό μπάσκετ, με ευστοχία από τη γραμμή των βολών και με την Έμμα Μέσερμαν να βρίσκει ρυθμό (10π.) το Βέλγιο προηγήθηκε με 17 πόντους (40-23, 17′). Στο τελευταίο τρίλεπτο πάντως η εικόνα της Εθνικής βελτιώθηκε και πήγε στα αποδυτήρια με σερί 6-0.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με το πρόβλημα στην επίθεση της εθνικής μας ομάδας να γίνεται όλο και πιο έντονο. Με μόλις 2 πόντους στα πρώτα 7′ της περιόδου η διαφορά αυξήθηκε αντί αν μειωθεί (55-33). Η ψυχολογία των παικτριών του Κώστα Κεραμιδά έπεφτε κατακόρυφα από την απογοήτευση ενώ στην άλλη πλευρά τα τρίποντα έπεφταν «βροχή» (61-36, 30′).

Ακόμη και στο τελευταίο δεκάλεπτο το Βέλγιο ήταν αυτό που ξεκίνησε καλύτερα με τη διαφορά να φτάνει στο +31 (67-36, 33′). Στη συνέχεια οι αλλαγές του Βέλγου τεχνικού εκμεταλλεύτηκαν την κακή ψυχολογία των Ελληνίδων και με πρωταγωνίστρια τη Λίνσκενς η διαφορά πήγε στο +37 (75-38, 36′).

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-29, 61-36, 78-45

Πηγή: gazzetta.gr

Share it