Search

“Πέταξαν” για Λίλ Θανόπουλος, Μπανιώτης και Παπαχρήστου για το Ευρωπαϊκό ομάδων!

Σε δύο γκρούπ πραγματοποιήθηκαν οι αναχωρήσεις των μελών της Ελληνικής αποστολής για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, που θα γίνει στην Γαλλική πόλη Λίλ με τους αγώνες για την Σούπερ Λίγκα να ξεκινούν την Παρασκευή. Στην αποστολή μετέχουν ο Κομοτηναίος πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Κώστας Μπανιώτης, ο πρωταθλητής Ελλάδας στην Δισκοβολία Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής και η “ξανθιώτισσα”(παντρεμένη με τον ξανθιώτη Λάζαρο Χαριτωνίδη) Βούλα Παπαχρήστου.

Για πρώτη φορά φέτος οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επέλεξαν να “ανοίξουν” το αγωνιστικό πρόγραμμα και να εντάξουν προκριματικά στους δρόμους ταχύτητας και τα εμπόδια.

Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουν το πρόγραμμα των δύο βασικών ημερών, αφού σε ορισμένα αγωνίσματα θα γίνουν απευθείας τελικοί. Η ελληνική ομάδα επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνια, με στόχο να παλέψει για την παραμονή σε αυτήν.  Στους αγώνες θα πάρουν μέρος έντεκα και όχι 12 χώρες, αφού η Ρωσία παραμένει σε αποκλεισμό από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε του ανθρώπους της ΕΑΑ στην απόφαση να αλλάξει τα δεδομένα κι έτσι την Κυριακή (25/6) το βράδυ δύο ομάδες θα πάρουν το δρόμο για την Α΄κατηγορία, αντί για τρεις που θα ίσχυε αν οι ομάδες που μετείχαν ήταν 12.

Προκριματικά θα γίνουν στα 100 μ., 200 μ., 400 μ., 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών, όπως και στα εμπόδια Ανδρών και Γυναικών. Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν προκρίνονται στον τελικό των αγωνισμάτων τους, θα βαθμολογούνται με βάση τη θέση κατάταξης στον προκριματικό.

Στα οριζόντια άλματα οι αθλητές θα κάνουν τρεις προσπάθειες και για την τέταρτη και τελευταία θα συνεχίσουν οι τρεις πρώτοι με στόχο την πρώτη θέση. Στα κάθετα άλματα, οι μετέχοντες έχουν δικαίωμα τεσσάρων χαμένων προσπαθειών. Ο αθλητής ή η αθλήτρια που εξασφαλίσει τη νίκη μπορεί στη συνέχεια να κάνει άλμα έχοντας τρεις προσπάθειες.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Οι ομάδες 

Λευκορωσία

Τσεχία

Γαλλία

Γερμανία

Μ. Βρετανία

Ελλάδα

Ιταλία

Ολλανδία

Πολωνία

Ισπανία

Ουκρανία

 

Διάδρομοι και σειρές, που αγωνίζονται οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες

 

800 μ. 2ος

Τριπλούν 2

1.500 μ./σφαιροβολία 3

5.000 μ. 4

3.000 μ. 5

3.000 μ. στιπλ 6

Δισκοβολία 7

Σφυροβολία 8

Ακοντισμός 9

Υψος 10

Επί κοντώ 11

Μήκος 1

Share it