Search

Εξαιρετική παρουσία των τριών Xanthi Runners που μετείχαν στον απαιτητικό αγώνα Ultra Trail Via degli Dei!

Πολύ καλή εμφάνιση σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα που διεξήχθη στην Ιταλία, είχαν οι Αθανάσιος Δασκαλόπουλος, Στάθης Ακριτίδης και Γιάννης Μιτσιβέλης που μετείχαν στον αγώνα Ultra Trail Via degli Dei.

Συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος με χρόνο 19 ώρες και 42 λεπτά κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία (SM-35) τερματίζοντας στην 19η θέση της γενικής κατηγορίας και ανέβηκε στο βάθρο. Ο Στάθης Ακριτίδης τερμάτισε 127ος με 26 ώρες και 37 λεπτά και ο Γιάννης Μιτσιβέλης 128ος με 26 ώρες και 37 λεπτά

Πρόκειται για ένα μοναδικό αγώνα ορεινού τρεξίματος ο οποίος έγινε για πρώτη φορά και έχει αναφορά την φυσική μαγεία της οροσειράς των Απεννίνων όρων. Διεξάγεται κατά μήκος ενός αρχαίου ρωμαϊκού δρόμου που ξεκινά από την Μπολόνια και καταλήγει στην Φιέζολε (Fiesole) της Φλωρεντίας . Ο αγώνας ξεκίνησε στις 22:00 η ώρα την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 από την Piazza XX Settembre της Μπολόνιας και είχε τερματισμό το Ρωμαϊκό Θέατρο του Fiesole.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 277 αθλητές και αθλήτριες και λόγο της υπερβολικής ζέστης καταφεραν να τερματίσουν 166. Για την ιστορία πρώτος τερμάτισε ο Αλεξλαντερ Ραμπενστάινερ με χρόνο 14 ώρες και 41 λεπτά. Η απόσταση που διένυσαν οι αθλητές είναι 125 χιλιόμετρα (78 μίλια) με υψομετρική ανάβαση 5.100m D +, πλήρως βυθισμένα στη φύση, ακολουθώντας τα αρχαία μονοπάτια των Ετρούσκων (ή Τυρρηνών κατά τους Έλληνες) και των Ρωμαίων. 

Share it