Search

Σεισμός 6 ρίχτερ κοντά στη Λέσβο έγινε αισθητός και στην Αλεξανδρούπολη!

Σεισμός εντάσεως 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Οι κάτοικοι των νησιών πανικοβλήθηκαν και βγήκαν άμεσα στους δρόμους.Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στα τουρκικά παράλια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον ένιωσαν ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη. Στην Αλεξανδρούπολη ο σεισμός έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητός.

Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,1 R και τώρα το μέγεθος αναθεωρήθηκε στα 6,1 Ρίχτερ. Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 15:35.

Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Σε ευθεία γραμμή το επίκεντρο του σεισμού απέχει 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα όπου ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δηλώνει ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it