Search

Πρωταθλητής μέσα στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, φινάλε με έκτροπα στον 5ο τελικό

«Τέλειωσε» τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός! Οπως το ’99…

Η εκπληκτική αρμάδα του «μαέστρου» Πασκουάλ έκανε πλάκα στο «πτώμα» των Πειραιωτών και όχι μόνο σήκωσε –απόλυτα δίκαια και μάγκικα- στο Παλέ το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αλλά το έκανε και με το εκκωφαντικό 66-51!

Από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα, ο Εξάστερος έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και έφτασε να προηγείται μέχρι και 21 πόντους (27-48) κόντρα στους εκτός τόπου και χρόνου γηπεδούχους.

Δυστυχώς, 1:54′ πριν τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν «ντου» και οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον τελικό, προτού εκκενεθούν οι εξέδρες και ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Απίστευτο κοουτσάρισμα ΚΑΙ απόψε από τον Πασκουάλ, έδεσε… κόμπο τον αιώνιο αντίπαλο, με σωστό διάβασμα στην επίθεση και άμυνα που… πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια. ΜΥΘΙΚΟ παιχνίδι από τον ηγέτη Καλάθη με 12 πόντους και απίστευτη πίεση στα μετόπισθεν, 13 είχε ο Ρίβερς, 11 ο Τζέιμς με 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, 10 ο «σοβαρός» Παππάς, 8 ο… κέρβερος Μπουρούσης (5ρ., 3 ασίστ), ενώ ο Σίνγκλετον αν και έμεινε στους 2 πόντους (1/7 σουτ), είχε 8 «σκουπίδια» και κυριάρχησε στους αιθέρες μαζί με τους υπόλοιπους ψηλούς του Εξάστερου.

Από πλευράς Ολυμπιακού… δεν ξεχώρισε κανείς. Ο Αγραβάνης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 10 πόντους –ήταν αυτός που μείωσε προς στιγμήν στους 14 στη τέταρτη περίοδο- ενώ ο Πρίντεζης είχε 2/14(!) σουτ, ο Σπανούλης 9 πόντους με 2/11(!) σουτ, ενώ άφαντοι ήταν και όλοι οι υπόλοιποι. Από τον Παπανικολάου και τον Μάντζαρη μέχρι τους Γιανγκ και Μπιρτς…

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

Πηγή: sport-fm.gr

Share it