Search

Κωνσταντίνου: «Πιστεύω ότι δεν θα αποχωρήσει ο Αλαφούζος, με τα δικά του παιδιά ο Παναθηναϊκός θα πάει μπροστά»

Στο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου «Αγία Μαρίνα 2017» του Αθλητικου Ομίλου Μαΐστρου Αλεξ/πολης που εδώ και ένα χρόνο είναι μέλος του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρεβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου της Αθήνας και πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού», Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου μίλησε αποκλειστικά στο SportsAddict για θέματα που αφορούν τις ακαδημίες, για τον Εβρίτη Μαρίνο Ουζουνίδη πιυ βρίσκεται στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε ότι θα διοργανωθεί τουρνουά αξιολόγησης στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα αποχωρήσει από το «τριφύλλι».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές αυτού του του τουρνουά. Είναι επίσης μεγάλη χαρά να βλέπεις όλα αυτά τα παιδιά να παίζουν με τόση μεγάλη δίψα και θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές όλων των ακαδημιών που έχουν παρεβρεθεί», είπε αρχικά ο Κ. Κνωσταντίνου και συνέχισε: «Αυτοί οι προπονητές διδάσκουν το άθλημα στις μικρές αυτές ηλικίες που είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μη σας φανεί περίεργο αν αυτά τα παιδιά στο μέλλον στελεχώσουν τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και γιατί όχι και τις Εθνικές ομάδες. Επίσης πρέπει να συγχαρούμε τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους κοντά στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο.Τα ομαδικά αθλήματα φτιάχνουν χαρακτήρες, δημιουργούνε φιλίες οι οποίες παραμένουν μέχρι τα γεράματα».

Για τις ακαδημίες γενικότερα είπε: «Οι Ακαδημίες και οι Σχολές Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού μπαίνουν σε μία καινούρια συνεργασία που θα είναι πιο έντονη, σε καλύτερο επίπεδο. Θα έρχονται παιδιά από τις Σχολές Ποδοσφαίρου που θα προτείνουν οι προπονητές στην Αθήνα, ακόμα και από εδώ από την Αλεξανδρούπολη, θα δοκιμάζονται και έτσι θα υπάρχει μία καλύτερη σχέση μεταξύ ακαδημιών και σχολών».

Για το τουρνουά αξιολόγησης που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη είπε: «Για να μην κατεβαίνουν τα παιδιά στην Αθήνα θα κάνουμε εδώ στην Αλεξανδρούπολη ένα τουρνουά αξιολόγησης για να έρθουν τα παιδιά της Θράκης, όπως κάναμε πριν 20 μέρες στην Κατερίνη και ήρθαν αρκετά παιδιά. Θα προσπαθήσουμε μάλιστα να το κάνουμε σε αυτόν εδώ το χώρο που είναι εκπληκτικός, για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη αξιολόγηση. Αυτό βέβαια θα γίνει από την καινούρια σεζόν γιατί ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα ο κ. Φύσσας με τον κ. Ελευθεριάδη σχεδιάζουν την καινούρια πορεία και το σχέδιο τριετίας για τις ακαδημίες της ομάδας».

Σε ερώτηση για τον Τάσο Δώνη που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και την Παρασκευή έκανε το ντεμπούτο με την Εθνική και πήγε πολύ καλά τόνισε: «Κοιτάξτε να δείτε. Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τα νέα του παιδιά όπου και αν παίζουν. Παίδια μάλιστα όπως ο Δώνης έχουν φύγει από την Ελλάδα, παίζουν σε ομάδες της Ευρώπης και έχουν κάνει αλματώδη πορεία. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλα ταλέντα έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει λοιπόν αυτά τα τελέντα να τα αξιοποιήσουμε και μην ξεχνάτε ότι ο Δώνης, ο Παπασταθόπουλος και άλλα παιδιά ξεκινήσανε από ακαδημίες της επαρχίας γιατί η επαρχία έχει τα περισσότερα παιδιά. Ένα παράδειγμα είναι και ο Ντέμης Νικολαϊδής και πολλά παιδιά που έχουν επανδρώσει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλες ομάδες. Εκεί πρέπει να ρίξουν όλοι το βάρος τους, η ΕΠΟ, οι ομάδες έτσι ώστε το ποδόσφαιρο από απαξιωμένο που έχει καταντήσει να επιστρέψει στις δόξες του όπως το 2004 και σε άλλες διοργάνωσεις. Με σωστό προγραμματισμό και σωστή οργάνωση η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει».

Για τον Εβρίτη Μαρίνο Ουζουνίδη που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού είπε και για τον Γιάννη Αλαφούζο σημείωσε:

«Καταρχάς ο Μαρίνος έχει δώσει εξετάσεις και σαν ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό και έχει δείξει την αξία του και σαν προπονητής και σαν «πιστεύω» του ποδοσφαίρου. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ανδρωθεί μέσα στο ποδόσφαιρο και στον Παναθηναϊκό, ήξερε τα αποδυτήρια της ομάδας πριν αναλάβει γιατί τα έχει ζήσει και ήταν ένα θέμα στο οποίο έδωσε μεγάλη βάση. Μαζί με το Νίκο Λυμπερόπουλο βρήκανε τη χρυσή τομή και πέρα από το καλό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα, έχουν και τα δύο παιδιά ήθος, ξέρουν πως να συμπεριφερθούν για να μην δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε άλλα σχέδια, σε σχέδια Μαρίνου και Νίκου και νομίζω ότι η επιτυχία για τον Παναθηναϊκό θα έρθει από τους δικούς του ανθρώπους, με τη στήριξη της διοίκησης και του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος πιστέυω ότι δεν θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, έτσι ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για το σύλλογο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Share it